abk diagnostyka
- quattromtm
- Forum Audi 80
Myślisz, że tak łatwo znalezc usterke na odległosc? Każdy ci podał co może byc przyczyna twojej usterki, najczęstsze przyczyny itd. My przecież nie znamy twojego auta na wylot i nie wiemy co poprzedni właściciel w nim grzebał lub coś sknocił albo przerobił byle by chodziło.
Nie złosc sie na innych, że nie chcą ci pomóc bo na pewno chcą!
Po drugie nie kupuj zamienników z z najniższej półki typu czujniki czy sonda!
Nie złosc sie na innych, że nie chcą ci pomóc bo na pewno chcą!
Po drugie nie kupuj zamienników z z najniższej półki typu czujniki czy sonda!
-
- Forum Audi 80
[80 b4 abk] Blad na vagu oraz gasnie na benzynie.Gaz OK
Panowie. mam problem tego typu . na vagu wyskakuje mi blad czujnika przepluwu powietrza ale do tej pory jezdzilem i bylo oki. po odlaczeniu przeplywomierza samochod odpala ale rzuca silnikiem i gasnie. ale za to jak przygazuje to wchodzi na obroty normalnie. ale jezeli podlacze przeplywke to auto odpali i jak delikatnie dam gazu to wchodzi na obroty ale rzuca silnikiem. ale jak depne mocniej to sie dławi i odrazu gasnie i jest lipa. co robic??
Blad vaga kod błędu 00552-g19
PROSZE O SZYBKA ODPOWIEDZ BO SAMOCHOD IDZIE DO SPRZEDANIA
Blad vaga kod błędu 00552-g19
PROSZE O SZYBKA ODPOWIEDZ BO SAMOCHOD IDZIE DO SPRZEDANIA
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Masz uszkodzony przepływomierz, możliwe że od wystrzałów gazu. Możesz próbować go reanimować było opisane to kilka razy na forum https://audi80.pl/audi-80-b4-abk-nie ... t15251.htm
-
- Forum Audi 80
Sprawdzilem przeplywomierz czy klapka sie zacina. Pelen zakres jest wporzadku. wymienilem ja pol roku temu i to sie stalo z dnia na dzien.. NIE BYLO STRZALU. o to chodzi no kurde jak go prawdzic czy na bank padl..
U KOLEGI NA wypeitej wtyczce po przekreceniu zaplonu wyssiwtla mi na mierniku tak.
pin 1 z 3 5 v
pin 1 z 4 5.2 v
moze jakos zle kable podpiolem bo tam jest lipa z ta zlaczka i musaielm zrobic
u mnie pin 1 z 3 2.5v
pin 1 z 4 5.2v
jak mozecie podajcie mi rozstaw wtyczki z pinami i jakie tam ma isc napiecie na kazdym z wyjsc. bo lipa chyba zle polaczylem
U KOLEGI NA wypeitej wtyczce po przekreceniu zaplonu wyssiwtla mi na mierniku tak.
pin 1 z 3 5 v
pin 1 z 4 5.2 v
moze jakos zle kable podpiolem bo tam jest lipa z ta zlaczka i musaielm zrobic
u mnie pin 1 z 3 2.5v
pin 1 z 4 5.2v
jak mozecie podajcie mi rozstaw wtyczki z pinami i jakie tam ma isc napiecie na kazdym z wyjsc. bo lipa chyba zle polaczylem
w sumie masz racje kolego sorki all. Sonde kupilem uniwersalna ngk. okazalo sie ze ktos zrobil niesamowita rzezbe kabel sygnalowy byl polaczony we wtyczce z sygnalowym i plusem od grzalki plus i minus calkiem do innych kabli dlatego bylo zwarcie sprawdzalem czuj temp ori mam i on dziala a wyskakuje jego blad choc instalacja od niego tez ok jutro na vag i znow do pracy mam nadzioeje ze na zlocie bedzie juz smigal i wygladal:)
-
- Forum Audi 80
[80 B4 ABK] Polski VAG 4.9 problem
witam
Z góry uprzedzam , że nie wiem czy w dobrym dziale umieściłem temat , więc proszę o przeniesienie do prawidłowego
Panowie dlaczego raz udało mi się połączyć vagiem z autkiem za pomocą obd2 na USB z przejściówka na obd1 za pomaca POLSKI VAG 4.9 a teraz za diabla więcej już nie mogę?
Wyskoczyły mi błędy skasowałem i lipa zero komunikacji.
Próbowałem rożnych gniazd USB program widzi com ale jest brak komunikacji, kluczyk przekręcony na zapłon.
Z góry uprzedzam , że nie wiem czy w dobrym dziale umieściłem temat , więc proszę o przeniesienie do prawidłowego

Panowie dlaczego raz udało mi się połączyć vagiem z autkiem za pomocą obd2 na USB z przejściówka na obd1 za pomaca POLSKI VAG 4.9 a teraz za diabla więcej już nie mogę?
Wyskoczyły mi błędy skasowałem i lipa zero komunikacji.
Próbowałem rożnych gniazd USB program widzi com ale jest brak komunikacji, kluczyk przekręcony na zapłon.