[90 2.0 PS] Długo kręci jak cieply
[90 2.0 PS] Długo kręci jak cieply
Witam moj problem polega na tym,ze jak zimny pali jak zegarek (moze byc mroz -20) tylko jak zapale go i pochodzi troche i go zgasze to juz kreci dlugo ,dodam jeszcze jak po zgaszeniu odczekam z pare minut to zapali normalnie ,ale musze troszke gazu przytrzymac.Zastanawiam sie nad czujnikiem temp silnika?? za pomoc dziekuje i Pozdrawiam
Nie wiem na jakiej zasadzie działa silnik PS. Jeżeli jest tam jakiś sterownik to tak właśnie będzie, że na podstawie działania tego czujnika będziesz miał ssanie albo nie. W niektórych samochodach jest gruszka od ssania działająca podobnie jak termostat, czyli bimetal. W jeszcze innych są jakieś termostaty woskowe czy jakoś tak i one zdaje się w fordach tych starych sterowały przyspieszaniem kąta wtrysku w D i TD.
Nie wiem jak to jest u Ciebie. Skoro Ci go zalewa to jeżeli już w końcu odpali to powinno być czuć wyraźnie paliwo w spalinach i do tego dym.
Nie wiem jak to jest u Ciebie. Skoro Ci go zalewa to jeżeli już w końcu odpali to powinno być czuć wyraźnie paliwo w spalinach i do tego dym.
- damianek1234561
- Forum Audi 80
- arekkrosno
- Forum Audi 80