[80 B3 1.8 PGT] projekt turbo T3/T4
- karolas123
- Forum Audi 80
Grały szklanki czy to inny dzwiek? Objaw który opisujesz to może być stukanie, tym bardziej skoro uciszyło sie po wycofaniu zapłonu. Najezałoby jednak wykluczyć szklanki, bo skoro egt nie rosło to może być to problem z głowicą. Pamietaj, że stuki pojawiaja sie nie tylko przy zbyt ubogiej mieszance ale również zbyt bogatej.
Szklanki czasem delikatnie slychac tylko na wolnych obrotach. Nie powinny powodować stukania, ale dla pewnosci wymienię.
Chcę przyspieszyć zaplon bo auto lepiej wtedy przyspiesza juz od najniższych obrotów, ale wtedy pokręci do 5000 dzwoni i traci moc.
Zastanawiam sie nad montazem blosa + jeden reduktor LPG do 200KM. Zrobię zimny dolot, IC i może wtedy zacznie lepiej jechać, bo czuję, że na głowicy od A4 mogę dużo więcej wykrzesać tylko trzeba wszystko odpowiednio ze sobą zegrać.
Chcę przyspieszyć zaplon bo auto lepiej wtedy przyspiesza juz od najniższych obrotów, ale wtedy pokręci do 5000 dzwoni i traci moc.
Zastanawiam sie nad montazem blosa + jeden reduktor LPG do 200KM. Zrobię zimny dolot, IC i może wtedy zacznie lepiej jechać, bo czuję, że na głowicy od A4 mogę dużo więcej wykrzesać tylko trzeba wszystko odpowiednio ze sobą zegrać.
- karolas123
- Forum Audi 80
- karolas123
- Forum Audi 80
- karolas123
- Forum Audi 80
Opózniłem zapłon, wzbogacilem mieszanke i stuki calkowicie zanikly, ale uszczelka nie wytrzymała ostrego palowania do 7000 RPM. Postanowilem zamontować uszczelkę odprężającą i ustawić optymalny zaplon.
Czy zejście ze stopniem w okolice 9,5 wystarczy, aby zapobiec stukom?
Standardowa uszczelka ma 1,6 mm.
Jaka uszczelkę należy zastosować, aby uzyskac stopień 9,5 ?
Czy zejście ze stopniem w okolice 9,5 wystarczy, aby zapobiec stukom?
Standardowa uszczelka ma 1,6 mm.
Jaka uszczelkę należy zastosować, aby uzyskac stopień 9,5 ?
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
wszystko zależy. Na pewno pomoże, trzeba tylko to zrobić z głową, bo grubsza uszczelka wcale nie jest taka fajna, łatwiej ją wydmuchuje.
Polecam uszczelkę metalową, jedź do warsztatu dorabiającego uszczelki i niech Ci wszystko policzą i zaproponują najlepsze wyjście.
9.5 to dobra wartość stopnia sprężania.
Polecam uszczelkę metalową, jedź do warsztatu dorabiającego uszczelki i niech Ci wszystko policzą i zaproponują najlepsze wyjście.
9.5 to dobra wartość stopnia sprężania.
- karolas123
- Forum Audi 80