[B4 ABK] Nie bój się swojego przepływomierza :)
przepływka
Witam ja poszedłem dalej. Da się rozebrać całą przepływkę tz. wyjąć tą klapkę i wyprostować ośkę. W moim przypadku w trakcie wystrzału rozerwało mi przepływomierz - odpadło denko i rozerwało obudowę filtra pow. Jest to rozbieralne tylko uważać na śrubki przy płytce bo się mogą ukręcić (można rozwiercić i prze gwintować) Po tym bum założyłem "wentyl" do obudowy filtra i zdjąłem opaskę z rury gumowej żeby w razie "w" mogła swobodnie spaść.
W tym tygodniu będę ponownie rozbierał p. to zrobię zdjęcia.
Pozdro.
https://audi80.pl/audi-80-abk-regene ... t37903.htm
Pozdro.
https://audi80.pl/audi-80-abk-regene ... t37903.htm
Ostatnio zmieniony 24 sty 2010, 12:25 przez ruktaf, łącznie zmieniany 4 razy.
Re: przepływka
czekamy na zdjęcia z opisem, oczywiście wrzuć do odpowiedniego działuruktaf pisze:Witam ja poszedłem dalej. Da się rozebrać całą przepływkę tz. wyjąć tą klapkę i wyprostować ośkę. W moim przypadku w trakcie wystrzału rozerwało mi przepływomierz - odpadło denko i rozerwało obudowę filtra pow. Jest to rozbieralne tylko uważać na śrubki przy płytce bo się mogą ukręcić (można rozwiercić i prze gwintować) Po tym bum założyłam "wentyl" do obudowy filtra i zdjąłem opaskę z rury gumowej żeby w razie "w" mogła swobodnie spaść.
Pozdro.
-
- Forum Audi 80
Re: przepływka
ruktaf pisze:założyłam
To jakiej jesteś płci :?: :roll:ruktaf pisze:zdjąłem
Ja tez zrobiłem klapkę i nic nie ociera, klapka na wolnych obrotach jest na 12-15% dodając gazu jest wszystko OK do 3000obr. później silnik się dławi (tak jest na LPG i Pb) obecnie jeżdżę na Pb z odłączoną przepływką i jest elegancko.
Jak sprawdzić i ew. naprawić przepływkę?
Czy może to być kwestia naciągu sprężyny lub zepsucia płytki elektrycznej?
Ceny przepływek sięgają 500zł KAŻDA PORADA BĘDZIE CENNA :oops:
Jak sprawdzić i ew. naprawić przepływkę?
Czy może to być kwestia naciągu sprężyny lub zepsucia płytki elektrycznej?
Ceny przepływek sięgają 500zł KAŻDA PORADA BĘDZIE CENNA :oops:
Mam pytanko, czy to samo będzie to wyglądać w środku w silniku 1.8s 90km, bo to co czytam o tych obrotach to u mnie sie tak zaczęło dziać jakieś pół roku temu. Na gazie idealnie a na bp jak by zalewało silnik,obroty spadają do minimum i niuna mi sie dławi i gaśnie nie raz
jak ktoś odpisze to jutro sie biorę za swoje sreberko
jak ktoś odpisze to jutro sie biorę za swoje sreberko
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Witam. Mam pytanie jaką jest różnica w budowie między przepływomierzem od silnika 1Z (diesel 1.9) a od silnika ABK(benzyna 2.0) . Chodzi mi o konstrukcje bo to ze płytke ze środka i potencjometr bede musiał przełożyc to się domyslam... Z wyglądu są takie same a jak z tym czego nie widać na foto? Pewnie juz ktoś o to pytał ale nic nie moge znałeśc tak więc proszę o pomoc i z gory dziekuje...
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Rafał
- Model: Audi 80 B1
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 6A