Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audi Competition Q

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Awatar użytkownika
Czarna
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Czarna » 16 lut 2012, 11:03

Loczek pracuj a nie spamujecie <ok>
rafalaudi1 pisze:"Skarbie z przyczyn swapu jesteś zmuszona z dzieckiem pomykać na piechotę".
Dlatego jest Babycar, by Dzidzia jeździła bezpiecznie z mamusią, a nie z tatusiem po rowach padaczką :mrgreen:

Awatar użytkownika
Loczek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Loczek » 16 lut 2012, 11:17

Czarna pisze: nie z tatusiem po rowach padaczką
Doceniła żona męża i jego GRUZ <ok> - ahh nie ma to jak mieć wsparcie 8-) :shock: :mrgreen: :lol: :-D :-P

chmiel25
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: chmiel25 » 16 lut 2012, 11:26

rafalaudi1 pisze:chmiel25, ja żadnemu 2.0 po ABK nie wierzę. Czy to diesel czy benzyna.
Chwila spamu.

Samo wsadzenie TDi i skrzyni zajeło około dwóch dni. Ogółem prace trwały 2 tygodnie , Bo raz że po pracy od 19 tej do 22giej dwa że czekałem na półośki 3 że ogólem wychodziły mi różne rzeczy. Mam żone i wtedy mlody miał z pół roku i czasu brakowało.
Co do kosztów to drogo lekka ręka kosztowało mnie to około 10 tys. Nie licze roboty kompletnego zawieszenia bo to pochłonełą niezła kase.
Co do trwałości mój AVF miał 80 tys przebiegu teraz ma 200 nic mu nie jest a lata długo z programem wlewam mu wszystko co popadnie , upalam wiecznie i na okrągło ,
nadal siedzi seryjne sprzęgło od passata ośki.
ABK też padają i nie ma na to reguły o TDI PD opinie też są nieciekawe ale znam kilka katowanych i nic im nie jest. ADR to loteria jednym jeździ innym nie.O 2.0 po za brakiem mocy niesłyszałem złego słowa.
Z angolami nal;eży uważać bo serwisowane są tragicznie i nie raz widziałem auto z angli w koszmarnym stanie technicznym. A i przebiegi są nie małe około 25/35 tys rocznie. Policz ile będzie miał ADR z 1997/8 roku a ile ALT z 2004/05 roku.
Wole ALT o niebo. Słowem wyjaśnienia pomysł żeby wsadzić ten silnik nie jest mój , tylko znajomego który ma niesamowite doświadczenie i wiedze w mechanice. Poparta wieloletnia praktyką Przy serwisowaniu i naprawach drogich i skomplikowanych aut.
W dodatku jest pasjonatem.
Pozdro

Awatar użytkownika
KORU
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: KORU » 16 lut 2012, 18:07

Loczek jak zlikwidujesz te usterki to warto od ciebie te Compiradło kupić. ;-)
Ostatnio zmieniony 19 lut 2012, 16:32 przez KORU, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Loczek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Loczek » 16 lut 2012, 18:25

KORU pisze:Loczek jak juz wymienisz to warto od ciebie kupić. :-)
Hehehe <ok>

Ale szybko nie zamierzam sprzedawać Compi zwłaszcza jak już trochę ją dłubie i niedługo dalsze wymiany <ok> .

A jeżeli chodzi o eksploatację to dzięki zawiasowi glebowemi gryzłem śnieg <ok> . Jadąc polną drogą i przecierając szlak dojechałem do pewnego głębokiego (trochę mało sypkiego) śniegu. Wyszedłem, obczaiłem, że tragedii nie powinno być :mrgreen: , cofnąłem i heya do przodu- w połowie auto zawisło na tym śniegu a kółka tylko delikatnie muskały śnieg :shock: . I co tu robić- pokonałem tak naprawdę ok. 90 % całej drogi, więc do głównej miałem niedaleko... wyszedłem i próbowałem zatrzymać jakiś pojazd- jednak jak to wiemy, rzadko kto się zatrzymuje do "stopowiczód" aż tu nagle kierowca MANa zatrzymał się- powód zatrzymania - myślał, że chcę się zabrać w kierunku Wro :roll: , na co ja że potrzebuje pomocy by auto wypchać :lol: i pokazałem o co chodzi...ale niestety auto ani drgnęło (z blokadą czy bez niej- dla wiszącego Quattro nie było sposobu). To Mobilek stwierdził, że MANem tak samo pojedzie jak ja by mnie wyciągnąć- więc jako drugi jechał tą polną drogą. Zaczepiliśmy Compi od tyłu i po sekundzie auto opadło na "gruncie".

Foto kalkulatorem:

PRZED ŚNIEŻKIEM

Obrazek

W ŚNIEŻKU

Obrazek

RATOWNIK

Obrazek

Obrazek

PO

Obrazek

Na zdjęciach aż tak tego nie widać i podejrzewam, że na ORI zawiasie bym przejechał, ale tutaj jak już auto oparło się na podwoziu nie to było szans- nawet nie drgnął.

Ewentualnie mogłem z większą prędkością najechać na przeszkodę, ale nie chciałem uszkodzić zderzaka przedniego...

Awatar użytkownika
Mabrothrax
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Mabrothrax » 16 lut 2012, 18:30

Identycznie zawisłem w zeszłym roku. Z tym, że na parkingu, więc podkopałem łopatą włączyłem blokade i poszło. Ty widzę tutaj miałeś niezłą zagwozdkę. Urok obniżonych aut :mrgreen:

Awatar użytkownika
Loczek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Loczek » 16 lut 2012, 18:32

Mabrothrax pisze:podkopałem łopatą
Hmm ... łopata powiadasz <ok> . Mam dwie- w piwnicy <ok> , bo z auta wyciągnąłem bo stwierdziłem, że przeszkadza <ok> :mrgreen: .

Awatar użytkownika
KORU
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: KORU » 16 lut 2012, 18:33

Sprawdzałes ile quattro jest w quattro, to żes horror przeżył :mrgreen: Zapowiadaja dalsze opady sniegu, dobrze ze mobilek nie zakopał się. Spko ziomek z tego kierowcy.
Ostatnio zmieniony 16 lut 2012, 18:34 przez KORU, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Mabrothrax
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Mabrothrax » 16 lut 2012, 18:33

Ja zawsze mam ze sobą łopatę, łom i maskę gazową. Cholera wie co się może przydarzyć :mrgreen:

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: IC69 » 16 lut 2012, 19:15

Loczek pisze:RATOWNIK
Hehe...w pierwszej chwili byłem przekonany, że to Ty byłeś tym ratownikiem. :-)

Przypomniała mi się teraz pierwsza zima z moim Avantem, którym na nieznanej mi drodze, cofnąłem do zawianego śniegiem rowu, lądując w nim, z lewym przednim kołem w górze. Pomyślałem sobie zaraz: no i gdzie ja teraz jakiś traktor znajdę, jak tu psy, dupami szczekają? Ale wbiłem jedynkę, lekki gaz i...poczułem tylko jak auto osiadło na brzuchu. Drugie podejście - Diff on, jedynka, lekki gaz i...nie wyjechałem z tego rowu, ja z niego po prostu wyskoczyłem. :-) No, ale ja mam zawias tylko -20.

BTW. Konrad, mam nadzieję, że masz jeszcze dla mnie odrobinę cierpliwości? :->

Awatar użytkownika
Loczek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Loczek » 16 lut 2012, 19:34

IC69 pisze:BTW. Konrad, mam nadzieję, że masz jeszcze dla mnie odrobinę cierpliwości? :->
No właśnie :mrgreen: . Kiedy to będzie? :mrgreen: Już rok minął a Ty ciągle winę zwalasz na pogodę :lol: :-P . Postaraj się być tak do 2óch :mrgreen: miesięcy bo potrzebuje w piwnicy miejsce na kolejne graty 8-) .

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: IC69 » 16 lut 2012, 19:45

Loczek pisze:Postaraj się być tak do 2óch :mrgreen: miesięcy
Hehe...nie no, aż tak źle to chyba nie będzie, ponoć wiosna już idzie. :mrgreen:

Awatar użytkownika
barto-team
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: barto-team » 16 lut 2012, 20:15

ehhhh co wy wiecie o zimie :-) przyjechalibyście do mnie, to z podwórka Quattro na tych obniżanych zawieszaniach byście nawet nie gieli ;-) zazdroszczę wam tej zimy... bo u mnie jest ponad 2m śniegu na chwile obecna i pewnie do czerwca będę jeździł na zimówkach, chyba ze wcześniej przyjdzie gwałtowna odwilż i was zatopi na dolach.... :-?

Awatar użytkownika
Loczek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Loczek » 17 lut 2012, 20:36

17.02.2013- i wszystko inne poszło na drugi plan <ok> - mój Synek Miłosz :-) (zaczął 17sty tydzień :mrgreen:). I będzie Młody Audimaniak :

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Bronek27
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Bronek27 » 17 lut 2012, 20:38

GRATULACJE będzie recaro niebawem :) byle by się nie wyłamał i na BMW sie nie przesiadł :)

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl