[cabrio 1Z] problem z dachem - nie otwiera sie
-
- Forum Audi 80
- siwusek216
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- siwusek216
- Forum Audi 80
witam wszystkich.. panowie mam nastepujący proble z dachem.. chodzi o to że wczoraj otwarłem dach do połowy i zgasiłem samochód bo myłem sobie go.. odpaliłem i złożyłem dach i tu problem. chciałem go złożyć a tu nagle nic nie działa to znaczy .Odpaliłem samochód zaciągłem ręczny i prubóje otworzyć a tu się ani nie odblokuje,i problem nastepny koło biegów jest guzik który obiża wszystkie szyby. i od działa tak że na drugim guziku który jest do otwierania dachu jak go dam tak jak bym chciał zamknąć to szyby zjadą 2cm i stop. i nic się nie da zrobić ,ale jak ruszę wajchą to otwierania i wcisne guzik który służy do zamykania wszystkich szyb to się zamkną , no i poźniej znów nie działa... w czym leży problem?
witam , tez mam problem z dachem ( manualny ) wszystko wyglada oki ale nie ma guzika w drzwiach ktory otwiera pokrywe do schowania dachu ( obramowka jest tylko srodek guzika jest wcisniety do srodka ) . Drugi problem to gdy odpalam zaplon wysztkie szyby ida do polowy w dol moze wiecie jak sobie z tymi problemami poradzic .
pozdrawiam
pozdrawiam
witam,mam pytanie ,dzisiaj kupiłem audi 80 cabrio nie wiem jak otworzyć dach a nie chce niczego popsuć,był bym wdzięczny za infirmacjęNypel1 pisze:jakby co to klape pod tą co jest dach schowany można otworzyć za pomocą imbusa,miałem ten problem,słońce wyszło dach rozłożyłem a póżniej chciałem zamknąć i już się niedało,po dwóch stronach za tylnim oparciem pasażera są dwie małe klapki pod którymi znajdują się zamki,wystarczy uchylić klape i włożyć klucz imbusowy w otwór oznaczony żółtym(w moim przypadku)kolorem i przekręcić w lewo lub w prawo,rozłożyć dach można w ten sam sposób tylko trzeba przekręcić klamke do otwierania dachu i uchylić dach z przodu i z tyłu do góry(mowa o dachu ręcznie składanym,w elek.może być podobnie)
nie zakładam nowego tematu więc pytam tu: Mam problem z dachem mianowicie ( dach hydrauliczny) Po odblokowaniu dzwigni/rygli i zaciągnietym ręcznym dach nie reaguje , pare dni temu podnosił schowek od dachu delikatnie do góry a potem nie dał rady a teraz calkiem nie reaguje. Kolejna rzecz to jest taka że jak ręczny jest opuszczony , to mogę odblokować te dzwignie/rygelki więc sprawa conajmniej dziwna.
fakty: zbiornik w pompie jest prawie max , po tym jak zapalam silnik przez jakies 30 sekund miga kontrolka od dachu , po odblokowaniu tej dzwigni/rygielków szyby opuszczają sie do połowy.
co już robiłem: sprawdzałem ten przekaźnik na pompie czyściłem go i cudowałem z nim i raczej jest wporządku , nie wiem jak go sprawdzic dlatego pisze "raczej" , czyściłem też te zapadki które trzymają schowek dachu.
Gdzie szukać przyczyny ?
fakty: zbiornik w pompie jest prawie max , po tym jak zapalam silnik przez jakies 30 sekund miga kontrolka od dachu , po odblokowaniu tej dzwigni/rygielków szyby opuszczają sie do połowy.
co już robiłem: sprawdzałem ten przekaźnik na pompie czyściłem go i cudowałem z nim i raczej jest wporządku , nie wiem jak go sprawdzic dlatego pisze "raczej" , czyściłem też te zapadki które trzymają schowek dachu.
Gdzie szukać przyczyny ?
-
- Forum Audi 80
Witam koledzy,mam problem z dachem w cabrio,jest hydrauliczny,problemem jest klapa pod którą chowa się dach,przy otwieraniu podnosi się kawałek i staje tak jakby siłownik nie miał siły jej podnieść,dalej trzeba ręcznie wyjąć dach i pózniej już elektrycznie działa.Tak samo przy składaniu działa do momentu kiedy ma się schować.klapa się unosi kawałek i koniec.Dodam że pompę słychać,płyn jest,bagażnik się rygluje,proszę o pomoc,pozdrawiam
[ Dodano: 2013-10-04, 19:55 ]
NIkt nie pomoże w tym temacie??
[ Dodano: 2013-10-04, 19:55 ]
NIkt nie pomoże w tym temacie??