pozdrawiam Michal
kelahcim6 pisze:Jutro bede mial pompke to zleje wszystko co sie da z baku zaleje 5 litrow i bede jezdzil az stanie. Jakiego dystansu powinienem sie spodziewac przy spokojnej jezdzie?
W B3 jest pompa rotacyjna więc sama się odpowietrzy bez luzowania żadnych przewodów. Oczywiście jeżeli poluzujemy przewód wtryskowy na 1 zyl. to szybciej się odpowietrzy ale ogólnie takiej potrzeby nie ma.pawelrybak15 pisze:Nie próbuj jeździć aż stanie !
W Dieslu coś takiego kończy się zapowietrzeniem pompy wtryskowej i wtedy życzę powodzenia przy odpalaniu <zly>
Oczywiście odpalić się da, ale najpierw trzeba odpowietrzyć pompę poprzez poluzowanie rurek przy wtryskach i wykręcenie śruby centralnej
Ogólnie to duuużo zbędnej roboty <ok>
Dokładnie, aczkolwiek moje B3 nie miało najmniejszego problemu z odpowietrzeniem. Paliwa brakło mi ze 3 razy. Zalałem, zakręciłem dwa razy i do przodu.slawe1983 pisze:W B3 jest pompa rotacyjna więc sama się odpowietrzy bez luzowania żadnych przewodów. Oczywiście jeżeli poluzujemy przewód wtryskowy na 1 zyl. to szybciej się odpowietrzy ale ogólnie takiej potrzeby nie ma.