[Coupé 8B] Colour Edition
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Swap..? No właśnie, mam pytanie bo chodzi mi po głowie pewien pomysł.. Jako, że rodzice mieli wypadek swoją A4 B6 (pijany koleś wyjechał im na czołówkę :evil: :evil: :evil: :evil: ) powstał pomysł swapu ich silnika ( jeśli jest nieuszkodzony a ponoć tak jest) do mojej Coupetki.
Tylko czy taka operacja jest opłacalna w ogóle bo ja mam benzynke ABK a wsadzałbym 1.9 TDi, AWX czyli 130 KM z roku 2002r.
Nie wiem co oprócz silnika i skrzyni biegów miałbym do wymiany jeszcze, czy to w ogóle ma sens i w jakich pieniądzach by się to kształtowało.... ?
Plan jest póki co bardzo śiweży i w ogóle nie wiem czy będe w stanie go zrealizować ze względów finansowych bo zbyt bogatym studentem nie jestem
Tylko czy taka operacja jest opłacalna w ogóle bo ja mam benzynke ABK a wsadzałbym 1.9 TDi, AWX czyli 130 KM z roku 2002r.
Nie wiem co oprócz silnika i skrzyni biegów miałbym do wymiany jeszcze, czy to w ogóle ma sens i w jakich pieniądzach by się to kształtowało.... ?
Plan jest póki co bardzo śiweży i w ogóle nie wiem czy będe w stanie go zrealizować ze względów finansowych bo zbyt bogatym studentem nie jestem
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
No właśnie... nie wiem co dalej z by zrobić z wrakiem, wyjąłbym z niego wszystko co potrzebuję i sprzedać? tyle, że pewnie nikt wybrakowanego i walonego nie kupi już....
No i do tego nadal nie mam pewności czy silnik nie ucierpiał na tym zdarzeniu. Nie widziałem nawet od wypadku tej audicy bo pojechała do siedziby ubezpieczyciela, która jest w Przeźmierowie. Musiałbym się dokładnie dowiedzieć w jakim stanie się cała reszta znajduje. Ponoć nie jest tak źle bo zmiażdżony jest lewy róg samochodu, poduchy wywaliły ale szyby całe, drzwi itp sie otwirają bez problemu.
Dlatego lewy róg bo ojciec zdąrzył odbić w prawo, ten facet co w nich walnął ma zmasakrowane pół samochodu bo przywalił centralnie, ponoć wycinali go z jakiejś starszej fiesty...
No i do tego nadal nie mam pewności czy silnik nie ucierpiał na tym zdarzeniu. Nie widziałem nawet od wypadku tej audicy bo pojechała do siedziby ubezpieczyciela, która jest w Przeźmierowie. Musiałbym się dokładnie dowiedzieć w jakim stanie się cała reszta znajduje. Ponoć nie jest tak źle bo zmiażdżony jest lewy róg samochodu, poduchy wywaliły ale szyby całe, drzwi itp sie otwirają bez problemu.
Dlatego lewy róg bo ojciec zdąrzył odbić w prawo, ten facet co w nich walnął ma zmasakrowane pół samochodu bo przywalił centralnie, ponoć wycinali go z jakiejś starszej fiesty...
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Zajrzyj do mojego tematu o swapie z ABK na 1.9 TDI 1Z, podobny nakład pracy.Tylko czy taka operacja jest opłacalna w ogóle bo ja mam benzynke ABK a wsadzałbym 1.9 TDi, AWX czyli 130 KM z roku 2002r.
Są rozwiązania tego problemu. Pieniążki w łapki od ubezpieczyciela a resztą na części/żyletki i ładny $$$ zostanie w kieszeni.No jeśli chcesz robić swap to musisz pomyśleć co zrobić z wrakiem
Pierwszego swapa wykonałem na zielonej trawce pod chmurką. Skrzynię też wyjmowałem <ok> Tyle dobrze miałem, że sąsiad miał w szopie "znaleziony" paleciak.Mabrothrax pisze:Tylko nie każdy ma warunki -> garaż
Ja bym sobie silnik zostawił, jak dobry i wsadził do Coupety. Aż tak wielu narzędzi znowu nie trzeba mieć do swapa, raczej powiedziałbym, że podstawa do kupienia w sklepie za ok 200zł dobrej jakości (jak nie posiada się niczego).
Najgorsza rzecz to wspawanie łap silnika.
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Wszystko widzisz w czarnych barwach Jak ma chłopak chęci i zapał to sobie poradzi, ma kompletnego dawcę i nie musi po ETCE szukać wszystkich elementów
BTW.
Myślisz, że jakbym tego swapa robił do innej budy to bym nie podołał? Więcej pracy by było z montażem wszystkich elementów (brak odpowiednich miejsc montażowych na chociażby filtr powietrza, przerobienie dolotu/wydechu) ale bym dopiął swego, wszystko jest dla ludzi.
BTW.
Myślisz, że jakbym tego swapa robił do innej budy to bym nie podołał? Więcej pracy by było z montażem wszystkich elementów (brak odpowiednich miejsc montażowych na chociażby filtr powietrza, przerobienie dolotu/wydechu) ale bym dopiął swego, wszystko jest dla ludzi.