[all] Co na lakier?
[all] Co na lakier?
Witam.
Właśnie wróciłem z mycia mojej 80-tki. Znęcałem się nad nią chyba 3 godziny, bo od 2 miesięcy i przeszło 5000km nie miałem czasu jej umyć. I wpadłem na genialny pomysł, że może ją czymś napastuję, nawoskuję, albo coś. Mam w domu politurę Plastmal, bo dostałem z jakimś olejem, czy czymś gratis. Warto tym lakierek posmarować? Ostatnio kupiłem gąbkę do polerowania i mam chęć jej użyć, tylko gdybyście mogli polecić jakiś dobry preparat. Może być drogi, byle dobry.
Z góry dzięki
Paweł
P.S. Jaki ten samochód jest ładny, kiedy mu się chwilkę poświęci :->
Właśnie wróciłem z mycia mojej 80-tki. Znęcałem się nad nią chyba 3 godziny, bo od 2 miesięcy i przeszło 5000km nie miałem czasu jej umyć. I wpadłem na genialny pomysł, że może ją czymś napastuję, nawoskuję, albo coś. Mam w domu politurę Plastmal, bo dostałem z jakimś olejem, czy czymś gratis. Warto tym lakierek posmarować? Ostatnio kupiłem gąbkę do polerowania i mam chęć jej użyć, tylko gdybyście mogli polecić jakiś dobry preparat. Może być drogi, byle dobry.
Z góry dzięki
Paweł
P.S. Jaki ten samochód jest ładny, kiedy mu się chwilkę poświęci :->
- mariusz_Poland
- Forum Audi 80
- krzysiek_kw15
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
sam polerowałem całego Avanta pastą Farecla G6 RĘCZNIE no fakt zajęło mi to dwa wieczory ale efekt naprawde jest o wiele lepszy niż przy polerce mechanicznej. tylko nie zapomnij dobrze zmoczyć lakier przed rozpoczęciem polerowania.
[ Dodano: 2007-10-08, 20:03 ]
a no i po takiej polerce nie zapomnij pokryć lakieru woskiem Silicone Glaze firmy Amway myśle że to najlepszy wosk dostępny na rynku. po takim zabiegu bedziesz miał spokój na długo
[ Dodano: 2007-10-08, 20:03 ]
a no i po takiej polerce nie zapomnij pokryć lakieru woskiem Silicone Glaze firmy Amway myśle że to najlepszy wosk dostępny na rynku. po takim zabiegu bedziesz miał spokój na długo
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Zgadza się efekt jest super, ale jak ktoś to będzie robił nieumiejętnie to spali lakier i uszczelki. Niestety widziałem już takie auta.wilu8 pisze:Ja założyłem na wiertarke (taką zwyklą kiszke )przystawke i gąbke z żepem pasta G3
i naprzód polecam
Efekty mogli podziwiać koledzy na kilku spotach
pozdr.
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Rafał
- Model: Audi 80 B1
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 6A
- krzysiek_kw15
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof