[b4 1.9 tdi 1z] katalizator - usunąć czy nie
- andrzejsz23
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
A co Ty tam chcesz przerabiać :shock: :?: pasuje p&p ,odkrecasz kata ,przykrecasz tłumik i zrobione ...robiłem to w tedeku i w zetorze i w obu jest dokładnie tak samo ...hudy pisze:Problemu nie ma ale nie lubię za dużo kombinacji a w tym przypadku by było.Jak bym miał kupować tłumik z 1,6 TD i go przerabiać
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Czy sądzisz, że ewentualne podpasowanie końca tłumika czy nawet przespawanie fragmentu (ale jak mówi Mariusz, pasuje P&P) jest większą kombinacją od:hudy pisze:ale nie lubię za dużo kombinacji a w tym przypadku by było
Czyli wywalenie starego katalizatora + dopasowanie rurki + solidne jej zamocowanie w puszcze katalizatora, ew. spawanie i izolacja aby nie dzwoniło, to naprawdę żyjemy na dwóch innych światach albo któryś z Nas nie zdaje sobie sprawy z tego co trzeba gdzie przerabiać :shock:hudy pisze:to wolał bym już wstawić kawałek rurki do istniejącego katalizatora.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
trepek pisze:Czy sądzisz, że ewentualne podpasowanie końca tłumika czy nawet przespawanie fragmentu (ale jak mówi Mariusz, pasuje P&P) jest większą kombinacją od:hudy pisze:ale nie lubię za dużo kombinacji a w tym przypadku by było
Czyli wywalenie starego katalizatora + dopasowanie rurki + solidne jej zamocowanie w puszcze katalizatora, ew. spawanie i izolacja aby nie dzwoniło, to naprawdę żyjemy na dwóch innych światach albo któryś z Nas nie zdaje sobie sprawy z tego co trzeba gdzie przerabiać :shock:hudy pisze:to wolał bym już wstawić kawałek rurki do istniejącego katalizatora.
no to widocznie żyjemy na dwóch innych światach bo albo wydaje pieniądze i kupuje coś co pasuje p2p albo skombinuje kawałek rurki który wstawiam w miejsce katalizatora.po drugie jaki jest sens w tym żebym wstawiał rurkę w puszke katalizatora.W poprzednim poście troche źle napisałem i tak dziwnie to zabrzmiała (mój błąd) ale chodziło mi że wstawiam rurkę w miejsce katalizatora a nie do istniejącego kata...jeśli pasuje p2p to bardzo dobrze ale jeśli trzeba coś z tym robić nawet coś dospawać to nie ma sensu i lepszym rozwiązaniem jest wstawić rurkę w miejcie kata...
- andrzejsz23
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej
- Kontakt: