Tak też zrobiłem Wojtku
[ Dodano: 2009-07-30, 07:39 ]
Może ktoś jeszcze ogarnia temat - do czego służy znak na kole zamachowym " -0 " Podejrzewam, że do ustawienia zapłonu, bo tylko w tej pozycji pokazuje się iskra "tzn. w tej pozycji znaki aparatu i palca się pokrywają oraz pokazuje się iskra"
Rozrząd ustawiałem na punkt " O " a gdy aparat jest ustawiony w tej pozycji na znaki to nie ma iskry. Ktoś coś kojarzy ?
[ Dodano: 2009-08-02, 10:17 ]
Zapomniałem napisać co i jak
Autko odpala bez problemu już od kilku dni 8-)
Powodem problemów był fakt, że ustawiłem rozrząd na znak "O" na kole zamachowym jak wyczytałem w książce i podobnie radziło mi kilku kolegów. Okazało się, że w moim przypadku rozrząd powinien być ustawiony na inny znak "-0" znajdujący się jakieś 3 cm za znakiem "O". Ustawienie zapłonu na znaki też niewiele dało, bo autko nie zapaliło, dopiero po przekręceniu aparatem o kilka stopni spowodowało pojawienie się iskry. Zauważyłem też że zmiana położenia aparatu ma wpływ na pracę silnika. Ustawiłem go w takiej pozycji, żeby autko odpalało najszybciej, pracowało równo i dobrze wkręcało się na obroty
Dzięki wielkie dla Wojtka "
WOJTEK26" któremu trułem o tym silniku prawie codziennie - plusik dla Ciebie za pomoc.
Temat do zamknięcia !!