[b4 ABK] bezpiecznik szyb elektrycznych
[b4 ABK] bezpiecznik szyb elektrycznych
witam panowie mam pytanie bo nie bardzo sie orietuje gdzie znajduje sie bezpiecznik od szyb elektrycznych . jeśli możecie dodajcie jakieś foto i moze info cos o tym bezpieczniku bo podobno jest jakis wiekszy od reszty z pod maski dzieki
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Jest on pod półką nad nogami kierowcy znaczony na zdjęciu (u ciebie powinien być jeden bo ja mam dokładane el. szyby a fabrycznie do szyb i szyberdachu jest jeden wspólny).
Tylko to jest bezpiecznik automatyczny, który powinien się sam załączać po minięciu przeciążenia.
http://img31.imageshack.us/i/bezpk.jpg/
Tylko to jest bezpiecznik automatyczny, który powinien się sam załączać po minięciu przeciążenia.
http://img31.imageshack.us/i/bezpk.jpg/
-
- Forum Audi 80
powiem tak samochod ktoty chce kupic wlasnie w nim nie dzialaja szyby i z tego co wiem to tez radio , szyber dach i lusterka dzialaja wiec nie wiem czego to wina . od lusterek jest odzielny bezpiecznik wiec moze silniczki padly ale obydwa naraz cos tak dziwnie bo nie ma chyba oddzielnego modulu sterujacego szybami i szyberdachem jaki koszt by byl wymiany takiego modulu i gdzie sie znajnuje takowy
-
- Forum Audi 80
Jest pod półką nad nogami kierowcy i ma numer 363 a jeśli inny to znajduję się w tym miejscu gdzie 363 z zdjęcia z załącznika.
Jeśli masa by się odkręciła to obie szyby przestały by działać...
Trzeba by zobaczyć czy plus pojawia się po włączeniu zapłonu na czerwono-niebieskim wychodzącym z tego modułu. Jeśli będzie to zobaczyć czy dochodzi plus przewodem tego samego koloru do obu przycisków na drzwiach kierowcy. Jednocześnie sprawdzić czy masa tam będzie.
Jeśli masa by się odkręciła to obie szyby przestały by działać...
Trzeba by zobaczyć czy plus pojawia się po włączeniu zapłonu na czerwono-niebieskim wychodzącym z tego modułu. Jeśli będzie to zobaczyć czy dochodzi plus przewodem tego samego koloru do obu przycisków na drzwiach kierowcy. Jednocześnie sprawdzić czy masa tam będzie.
-
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
brazowego,shellah pisze:masa jest zwykle na kablu koloru czarnego
jabko_nb, co do poszukiwan braku polaczenia z masa, to jedyna masa jako przewod to znajdziesz tylko takowy przewod przy module sterowania szybami, przy samych przyciskach jej niema, jesli ona tam wystepuje to na pewno nie w formie przewodu a na zasadzie polaczenia elementow metalowych ze soba, wyjmowalem niedawno instalke cala pelnej elektryki i tak bylo jak pisze
Moze wy mi koledzy pomozecie i powiecie co powinno byc w tym miejscu co zaznaczylem na fotce.Mam tam wolne miejsce na jakis przekaznik ale nie wiem jaki powinien byc:/ dodam tylko ze mam motor 2.0E ABK. Juz przeszukalem cale forum za jakims watkiem...przegladnalem tez jakas fachowa ksiazke ale nic tam nie bylo na ten temat...
witam , odkopuje kotleta ale mam pytanie odnośnie el szyb,
mam 4 el szyby , i mam przekaźnik 343 i np nie mam funkcji że nacisnę i szyby się opuszcza sama w dół lub na odwrót że sama się podnosi tylko trzeba cały czas trzymać , dlaczego tak mam ? co trzeba zrobić ? tak samo podświetlenie w panelu u mnie tylko jeden się podświetla ? czyżby inne były spalone żaróweczki ? bo w innych drzwiach podświetla
i ostatnie pytanie widziałem że niektórzy mają przekaźnik 363 czym on się różni od przekaźnika 343 ?
mam 4 el szyby , i mam przekaźnik 343 i np nie mam funkcji że nacisnę i szyby się opuszcza sama w dół lub na odwrót że sama się podnosi tylko trzeba cały czas trzymać , dlaczego tak mam ? co trzeba zrobić ? tak samo podświetlenie w panelu u mnie tylko jeden się podświetla ? czyżby inne były spalone żaróweczki ? bo w innych drzwiach podświetla
i ostatnie pytanie widziałem że niektórzy mają przekaźnik 363 czym on się różni od przekaźnika 343 ?