Dziś przyszedł tak więc jutro lub poniedziałek będzie wymieniany i dam znać czy dało to coś
[ Dodano: 2012-02-06, 20:29 ]
heh jak to mam pecha naprawdę. Założyłem dziś go i napierdziela z niego benzyna jak cholera. podobno to wina tych uszczelek. Jutro będę jechał szukać grubszych i oby to się uszczelniło bo naprawdę ale już wysiadam. doszedł mi problem z wałem i już nie daje rady

jutro napisze czy udało mi się to uszczelnić.
[ Dodano: 2012-02-07, 19:16 ]
a więc Panowie mam ciekawe info

kupiłem te uszczelki, przykręcam ten nowy nastawnik odpalam i nie cieknie, gazu i nie cieknie ale... no właśnie jest ale bo auto znowu zaczyna się dusić, jest słaby i ogólnie wszystko to co było przed wymianą. Pochylam się nad silnikiem w celu rozpłakania się i patrze przed moimi oczyma z 3 przewodu od świecy od przodu widzę iskrę, nagle kolejną potem trzecią. Na chwile ustało a auto nawet wlazło na swoje obroty.
Czy to może być aż tak banalnie proste, że wszystkie objawy jakie mam to wina przebicia na jednym przewodzie ?? i dlaczego nie pomyślałem o tym znacznie wcześniej
[ Dodano: 2012-02-19, 19:36 ]
OK panowie to podzielę się bo doszedłem w końcu co było nie tak i problem został rozwiązany...
przyczyną wszystkich problemów nie był ten regulator, który co prawda ciekł benzyną, ale SONDA LAMBDA, która była wymieniana przed świętami BN

wsadzili mi jakieś gówno nie wiadomo skąd i dlatego takie problemy miałem

teraz mam nową za 380 zł i autko chodzi jak nówka można powiedzieć i na LPG i Pb

tak się ucieszyłem z rozwiązanego problemu, że poszalałem trochę autkiem i UWAGA... chłodnica mi poszła u góry na tym plastiku czarnym

ale mi para silnik ładnie oczyściła

przez własną głupotę zrobiłem sobie nowy wydatek no ale nowa 320 zł więc wymieniłem na nówkę zamiast używki i jest gitara.
Pozdrawiam wszystkich