[B3/B4] Rezanie wyciszenia stuków łożysk amorów
- Slawoaudi88
- Forum Audi 80
Poczekaj kilka miechów a sam zobaczysz :roll:Slawoaudi88 pisze:Witam dziś właśnie wymieniłem łożyska i poduszki amortyzatorów tak jak to zademonstrował kolega Cinekp82.Po prostu miód dla uszu o to chodziło i myślę że nie zacznie stukać po dwóch miesiącach tak jak po wymianie nowych oryginalnych.Pozdrawiam i zachęcam do rezania bo naprawde się opłaca
- wampir1988
- Audi 80 Klub
24 tys. km, 1rok i 4 miesiące - o dziwo u mnie całe. Kluczem do sukcesu jest dokręcenie wszystkiego na max i pewnie. Drobny luz w pionie w zestawie kolumna-amortyzator rozwala poduszkę i mig.. To, że piszemy o tym wszystkim na terytorium RP to inna sprawa <rotfl>wampir1988 pisze:już koledzy pisali że to niewypał z tymi łożyskami bo się to całe rozlatuje po kilku miesiącach, były gdzieś foty
A czy doswiadczyles strzelania sprezyn ?BorysTDI pisze:24 tys. km, 1rok i 4 miesiące - o dziwo u mnie całe. Kluczem do sukcesu jest dokręcenie wszystkiego na max i pewnie. Drobny luz w pionie w zestawie kolumna-amortyzator rozwala poduszkę i mig.. To, że piszemy o tym wszystkim na terytorium RP to inna sprawa <rotfl>wampir1988 pisze:już koledzy pisali że to niewypał z tymi łożyskami bo się to całe rozlatuje po kilku miesiącach, były gdzieś foty
Nie stosowalem jeszcze pantentu ale po fotkach na kilku stronach wczesniej, u osób gdzie paten sie nie sprawdzil poduszka widac wyrqaznie ze pracowala na skrecanie, tak jak by sie obracala w kielichu zamiast pracowac na lozysku (zatarte lub zle zlozone lozysko?).
PI7er, nic takiego nie doświadczyłem, i nie walę ściemy. Było tak:
Cała zawiecha wymieniona na zestaw Meyle HD, amorki Kayaba Premium przy 264 555 km. Przy 269 667 rozleciała mi się poduszka lewa - wydało mi się to dziwne, więc kolumna out -> niedokręcony amor w obsadzie kolumny :shock: Nowa poducha, nakrętka i teraz mam 290 xxx km. Bez stukania , strzelania, trzepania itp - oczywiście ja nie stosowałem żadnego patentu.. Jedynie klucz do nakrętki amora Jonnesway
Cała zawiecha wymieniona na zestaw Meyle HD, amorki Kayaba Premium przy 264 555 km. Przy 269 667 rozleciała mi się poduszka lewa - wydało mi się to dziwne, więc kolumna out -> niedokręcony amor w obsadzie kolumny :shock: Nowa poducha, nakrętka i teraz mam 290 xxx km. Bez stukania , strzelania, trzepania itp - oczywiście ja nie stosowałem żadnego patentu.. Jedynie klucz do nakrętki amora Jonnesway
PI7er, wymieniłem ori graty na zamienniki - bez patentu. Sam "patent" jak któryś kolega wcześniej napisał nie zda egzaminu bo niwelowane jest łożyskowanie poduszki poprzez opuszczenie talerzyka niżej... Wymienić poduszki na zamienniki dobrej jakości, skręcić porządnie i ma gadać... a raczej siedzieć cicho
- wampir1988
- Audi 80 Klub