[B3/B4] Rezanie wyciszenia stuków łożysk amorów
- tajson0909
- Forum Audi 80
- wampir1988
- Audi 80 Klub
Panowie wiem ze nie na temat pisze ale chodzi mi o te magiczną nakretkę z dwoma wycięciami jak i kiedy ją trezba dokręcic bo umnie stukalo coś z prawej strony a mam nowe kaybay i nowe lozyska lemforda czy jak one tam się zwia i odkręciłem te nakretke 22 potem zdjolem tależyk i ukazala mi sie wlasnie ta su...ka normlanie ja ja ręką mogłem odkrecic wiec nie mysląc zakrecilem ją na maksa ręką i troszeczke pomoglem plaskim srubokretem i mloteczkiem zlozylem talezyk i zakrecilem nakretke 22 kluczem plus imbus i jakos sie zakrecilo i teraz moje pytanie bo narazie jest cisza czy ja dobrze to zrobiłem?czy to co zrobiłem nie mialo sensu. Z lewej strony od wymiany amortyzatorów i obsad cisza tylko prawa huczała z lewej ta nakretka ani drgnie wiec nie ruszalem.
- wampir1988
- Audi 80 Klub
CEZARY81 tą nakrętkę powinno się dokręcać gdy składa się mcpersona jak jeszcze sprężyna jest ściśnięta ściągaczem ale z tego co się domyślam auto stało na kołach i ty odkręciłeś tą górną nakrętkę ściągnąłeś talerzyk dokręciłeś i jest git. Tak też jest dobrze tylko zakręć sobie dość mocno tą na talerzyku tzn. imbus w środek i klucz 22 po zewnątrz to ma niby pełnić rolę kontry u mnie jest git bo nakrętki wszystkie nowe założyłem przy wymianie amorów.