[2.3 NG] Przeróbka na Gaźnik
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Elektryczna pompka paliwa 0,3bar za 100-150PLN ? No bez jaj, na allegro bywają pompy paliwa firmy Quality Auto Parts w wersji z dwoma króćcami (wlotowy i wylotowy) w cenie około 60-70PLN (ja tyle płaciłem w grudniu 2011).
A obecnie znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/pompa-paliwa-aut-z-ga ... 51465.html (mam nadzieje, że mi moderator łba za ten link nie ukręci ) Co prawda to jest 0,2 bar ale skoro piszą że do gaźników to powinna podejść.
Pozdrawiam
A obecnie znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/pompa-paliwa-aut-z-ga ... 51465.html (mam nadzieje, że mi moderator łba za ten link nie ukręci ) Co prawda to jest 0,2 bar ale skoro piszą że do gaźników to powinna podejść.
Pozdrawiam
Nikt za nikogo nie będzie najniższych cen szukał, widziałem w takich cenach pompki firmowe, nie pamiętam czy nie Pierburga. Ale głowy nie dam, czas minął już spory, a szukałem do swojego w124, zwyczajowo po jakości, nie po cenie.pawelrybak15 pisze:Elektryczna pompka paliwa 0,3bar za 100-150PLN ?
Bywają zresztą to słowo kluczowe -raz są, raz nie ma, a to co znalazłeś no to właśnie koło stówk i nie rozumiem Twojego zdziwienia. W opisie ma 0.2-04 bara co spokojnie gaźnik zaspokoi, zresztą do tego ta pompka służy. Producent nieznany niestety("markowy" hihi), a obecnie to jednak dość istotne -co trochę muszę komuś "zamienniki" bez etykiety wymieniać, padają jak muchy. Inna sprawa, że do gaźnika taka pompka to kręcidełko w zasadzie, ciśnienia banalne, pewnie dłużej pożyje
Wyjaśnij mi co to za pompki do gaźników bez dwóch króćców(wlot i wylot) -jak ona realizuje przepływ paliwa?
Chyba, że masz na myśli te w zbiornik(zazwyczaj do monowtrysku) zasysające paliwo "denkiem", a w istocie smokiem ssącym. Ale to nie są pompki dedykowane zasilaniu paliwem gaźnika w miejsce mechanicznych.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- jacek199315
- Forum Audi 80
W takim razie jak kolega mi przerobi a wie jak, to dam znać co i jak. Tylko półki co brak funduszy. Święta, remont. Musze gdzieś dorwać gaźniki w dobrej cenie. Półki co kolega szuka mi w stanach, bo ściąga z stamtąd motory. Tam są większe pojemności niż 1300 jak u nas Spalanie wiem że adekwatne do przyrostu mocy. Skrzynie, sprzęgło, łożysko sprzęgła już wymieniłem. Auto usztywnione. Teraz został silnik i zastanawiam się nad zaciskami dwutłoczkowymi na przód i jak wsadzić tarcze wentylowane na tył jak wyskoczy mi ze 170KM i spalanie 15L
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt: