pawelrybak15 pisze:Gdybym miał zmieniać silnik na komorach wstępnych na kolejny z komorami wstępnymi to starałbym się upolować 2,4 TD z Audi 100 o ile dałoby radę wpakować go do B3
do B3 wymaga trochę rzeźby, łatwiej będzie do B4 lub pas przedni zmienić na ten od B4. w serii pompa 10mm a czasem i 11mm ale te trafiają sie znacznie żadziej.
Marcin_89 pisze:W audi 100 nie było silnika 2.4TD. Były 2.0D/TD, 2.4D i 2.5TDI
kolego, były, tylko że mało tych sześcio cylindrówek było. a jeszcze parę lat temu ludzie pozbywali się ich bo szsło dobrze sprzedać bo były rozchwytywane ze względu na silniki, które potem trafiały do LT jak komuś oryginalny padł, poprostu te auta tańsze były niż niż kupić sam goły silnik więc kazdy wolał kupić całe auto, a potem jesscze parę groszy odzyskac bo złomowali resztki z auta.sam jak szukałem swojej setki byłem taką C3 oglądać, ale miała przód za bardzo uszkodzony i w tym rozrząd wiec kłaniała się droga naprawa, a w między czasie sie trafiła ta która obecnie jest w domu.
jak dla mnie dobre wyposażenie, automat, elektryczne szyby, ( co prawda tylko przód) klimatronic i to działający, elektryczne lusterka, ABS.EDS. w dodatku to auto mała spala więc wybór oczywisty