Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4] Montaż bi-xenonów pod H4

Modyfikacje, pomysły i jak sama nazwa wskazuje rezania, rezania i jeszcze raz rezania
Awatar użytkownika
VW_parts
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Re: [B4] Montaż bi-xenonów pod H4

Post autor: VW_parts » 09 lis 2011, 15:03

WOJTEK26 pisze:Dzisiaj wziąłem sie za montaz zakupionego zestawu Bi-xenonów o barwie 6000K. Wg wszystkich zapewnien montaz powinien zająć do 1 godz mi zeszło sie prawie 3 ale pokoleji.
.
3 godziny !!! ?

ja to wlozylem i podlaczylem w 5 minut i odjazd, a sory regulacja lamp jeszcze 5 minut... to 10 minut w sumie :)

Awatar użytkownika
Marek85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Marek85 » 20 maja 2012, 01:33

o właśnie regulacja, te słowa nie pada zbyt często przy montażu tych wynalazków za 100zł gdzie tak na prawde porządny palnik powinien tyle kosztować. Większość użytkowników reguluje to na płotach, domach swoich posesji następnie stojąc naprzeciwko auta i patrząc jak ładnie to świeci bo na niebiesko, zresztą sam wiem jaki był boom montażowy wsród kolegów po obejrzeniu ich filmu ''szybcy się wściekli'' -czy jakoś tak, wiem tylko że że wtedy ja jestem wściekły mijając takiego oświeconego. Dzisiaj wróciłem z trasy dość długiej napotkałem sporo takich ''oświeconych'' co mają jasno przed sobą ale nie zdających sobie sprawy że połowa tej wiązki światła świeci także nie tam gdzie powinna oślepiając chyba nawet kosmonautów. W dodatku barwa światła juz powyżej 6000k jest tak zimna że nie wiadomo czy kałuża to kałuża a może to ślizgawka czy może jednak mokra jezdnia.
W 80 napewno światła nie są rewelacyjne ale napewno są wystarczające i bezpieczne,tu zgadzam się że poruwnując z nowszymi autami np.ford fusion zapewne też h4 reflektory 80 oświetlają jezdnie jak i pobocze znacznie słabiej, jednak w nowszych autach stosuje sie większe reflektory które z kolei przednią ''szybke'' mają wykonaną z przezroczystego plastiku (które swoją drogą po 5 latach są nie przezroczyste).
Jeśli ktoś ma za ciemno w 80 zalecam.
1.Wymienić żarówki (nawet te świecące).Wystarczy zwykła Narva bądz osram za 10zł kupione na stacji .
2.Sprawdzić jakość odbłyśnika.
3.Ustawić wysokość najlepiej na stacji diagnostycznej.
4.Sprawdzić kto jest producentem reflektorów.
5.Jeśli to nie pomoże należy udać się do okulisty.
Jeśli juz ktoś porywa się na xenony to niech to będzie soczewka, widziałem tu rezanie forumowych kolegów jak i w aucie klienta (także 80) i było to zrobione tip-top.
aha pragne dodać że nie jestem diagnostą ani policjantem, tylko często podrużującym kierowcą.

Awatar użytkownika
1.8s
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: 1.8s » 10 sie 2012, 02:08

Mówicie że Xenon w zwykłej lampie to samo zło. Nie wiem, nie jestem przeciwnikiem, zwolennikiem też nie bo nie spotkałem się "czołowo" z takim ksenonem ale dziwi mnie fakt że w "Fanach 4 Kółek" Do Lexusa is 400 na zwykłej lampie włożyli zestaw ksenonów, bez żadnej zmiany na soczewkę. Czyżby w Anglii było to "legalne" czy jak.

Od 4:35

Awatar użytkownika
pawelrybak15
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pawelrybak15 » 06 paź 2012, 14:54

Przepraszam za odkop, ale mam też coś do dodania w temacie xenonu w zwykłym reflektorze. Mam taki zestaw Bi Xenon H4 z palnikami które mają przesłonę i ruchomy palnik na elektromagnesie (do zmiany z krótkich na długie). Dostałem to od znajomego i tylko raz przetestowałem w nocy na moim zadupiu. Świeciło naprawde fajnie, stojąc przed samochodem nie oślepiało, ponadto mijałem się z paroma samochodami i nikt mi nie mrugał że oślepiam czy coś. Fakt że strumień światła nie był idealnie taki jak przy żarówce H4, ale myślę, że gdyby kupić dobre palniki H4 Bi Xenon z starannie wykonanymi osłonami to by było dobrze.
I teraz mam pytanko: jeśli zatrzymałaby mnie policja do kontroli z zamontowanym takim zestawem H4 BiXenon, to czy zabiorą mi dowód jeśli na miejscu przy nich wymienie to na normalne żarówki H4 ?

Pozdrawiam.

Murdzi
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Murdzi » 06 paź 2012, 15:18

Jak na miejscu przy nich byś to wymienił, to myślę, że Ci nie zabiorą, ale ogólnie niebiescy są cięci na stare auta z xenonem...

Awatar użytkownika
pawelrybak15
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pawelrybak15 » 06 paź 2012, 16:26

Więc nawet jak zamontuje ori soczewki i w to wsadzę xenon to będą się dowalać ??

Murdzi
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Murdzi » 06 paź 2012, 17:04

Soczewki to inna sprawa, myślałem, że do ori lamp chcesz coś takiego dać...

Awatar użytkownika
pawelrybak15
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pawelrybak15 » 06 paź 2012, 17:38

No póki co do ori, ale tylko coś porządniejszego co nie będzie faktycznie oślepiało, a jak uzbieram na soczewki to wtedy soczewki :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Rezanie”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl