[80 B4] Schodzące zabezpieczenie z progów, czym uzupełnić ?
[80 B4] Schodzące zabezpieczenie z progów, czym uzupełnić ?
Witam, mam pytanie schodzi u mnie zabezpieczenie progów, zwłaszcza w miejscach gdzie wkłada się lewarek, to zabezpieczenie (jakby warstwa gumy) zadziera się , zabezpieczałem już to farbą antykorozyjną ale chciałbym to czymś uzupełnić, myślałem nad masą uszczelniająca bolla i na to chlorokauczuk, mam jeszcze drugie pytanie, moje progi nie mają już tak żywego czarnego koloru, czy można je jakoś odnowić, chodzi mi o to żeby nadać im czarny kolor, mam gumowe listwy na drzwiach i są one ładnie czarne a progi są bardziej siwe jakby nieco spłowiałe
Motipa znam sam tym nakładki na zderzakach malowałem, myślę nad tym czy nie pociągnąć z wałka chlorokauczukiem, bo chce jednak zrobić dól masą uszczelniając z bolla, ona jest siwa i potem dam czarny chlorokauczuk, bo ponoć ta masa uszczelniająca jest lepsza niż ten środek do konserwacji, a lakierek czym pociągnełeś ze się tak świeci ?
Lakier jest stary niepolerowany, jedynie moze mnie tu ludzie zjadą bo używają jakiś Meguiarsów itd ale naszym poczciwym Plastmalem - robi się lustro i bardzo długo trzyma a używałem głownie Sonaxa i Turtle Waxa i do Plastmala nie mają startu wg. mnie.
Co do baranka Bolla to ja mam całe podwozie tym zrobione i po 2 latach nic nie odpadło także też polecam
Co do baranka Bolla to ja mam całe podwozie tym zrobione i po 2 latach nic nie odpadło także też polecam