Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Koszulki klubowe - (złodziej)

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80
Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 16 paź 2012, 02:52

niul2000 - A po drugie to na prawdę powinien się tą sprawą zająć jakiś admin , w końcu 5 zł z tych koszulek miało iść na utrzymanie forum . Może się mądrze ale moje jest takie zdanie.
I co mam zrobić? Wziąć twój dowód osobisty, twoje potwierdzenie przelewu i gadać jak szajbus. "Prze Pana... to jest mój brat..., a to jest mój forum". Każdy powinien iść sam, lub razem (jeśli można). To są oszustwa internetowe. Wszystko jedno czy to było na PW, czy w temacie, telefonie itd. Admin nic nie może pomóc.
snake666, Jak się boi albo ma problem z drukarnią to niech porozsyła kaskę do ludzi i po problemie.
No pewnie, że tak.

Awatar użytkownika
asienka
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: asienka » 16 paź 2012, 08:06

Potwierdzam otrzymanie danych od Doc'a. Napisalam do swojej komendy maila. Jesli do jutra nie otrzymam od nich odpowiedzi to zadzwonie. Jesli cala dobe mozna zlozyc zawiadomienie to nie problem a jesli to 15 to dopiero w pon moge to zrobic, bo do 17 pracuje. Tak jak pisal kolega wyzej drukarnia nic nie wie na ten temat bo dzwonilam tam wczoraj. Sprawe trzeba zglosic bo nie ma na co czekac.

Awatar użytkownika
SIDNEY85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SIDNEY85 » 16 paź 2012, 08:26

Widze ze grubo z tymi koszulkami sie porobilo <buu>

Awatar użytkownika
asienka
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: asienka » 16 paź 2012, 08:38

Niestety ... Musimy cos z tym zrobic. Ja ide napewno z tym na policje. Wiem ze kasy nie odzyskam ale chociaz kolo piora Kolesiowi zrobie ... Albo i nie. Ale zostawic tak tego nie moge. Kupilam koszulke tylko ze wzgledu na to ze sadzilam ze jest to wszystko organizowane przez zaufana osobe. Caly czas sie zaastanawiam jak to jest mozliwe ze tak sie stalo jak sie stalo. Skoro przy saszetkach organizatorem byl ktos inny a kasa szla do Doc'a. DOC dlaczego teraz tak nie bylo? Czy czujesz ze masz czyste sumienie i wszystko zrobiles jak nalezy?

Awatar użytkownika
SIDNEY85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SIDNEY85 » 16 paź 2012, 08:44

Ja jebie nie moge sie przestac smiac :mrgreen:

Jak ludzie z Administracji pozwolili komus co ma konto od 24 Cze 2012 na zalozenie tematu o koszulkach i ich fikcyjnej sprzedazy. Nie przyszlo wam do glowy ze to moze byc walek.

Jak mozecie pozwolic osobie co jest tak krotko na forum na takie manewry i to dotyczy sie rowniez osob ktore zamowily i zaplacily koledze sympatycznemu pieniadze.

Na jakim kolwiek forum ktorym przebywam to administrator lub moderator zajmuja sie sprzedaza gadzetow klubowych. Bo taka osoba ma autorytet na forum i jest osoba zaufana skoro ma takie stanowisko.

Masakra musze sie isc polozyc bo pekne ze smiechu <ok>

Awatar użytkownika
asienka
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: asienka » 16 paź 2012, 08:53

Sydney masz racje co do tego. Ale sadze ze kazdy z zamawiajacych sadzil ze jest to bezpieczne. Ja kupowalm tu juz vlepke i saszetke i oba gadzety doszly wiec sadzilam iz w tym przypadku bedzie tak samo. Madry polak po szkodzie. Teraz sie smiejesz, a ciekawe co by bylo gdybys byl w gronie zamawiajacych?

Awatar użytkownika
SIDNEY85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SIDNEY85 » 16 paź 2012, 09:16

Smieje sie dlatego ze nawet glowny administrator napisal w pierwszym poscie:

''Cześć,

Są już dostępne nowe, klubowe koszulki.
Zapraszamy!

ps.
Czekamy na wasze posty''

Czyli defakto dodatko zareklamowal sympatycznego kolege oszusta.
Dlatego ty i inni ludzie daliscie sie nabrac ja rowniez chcialem zamowic koszulki, ale gdy zobaczylem ile kolega sympatyczny jest na forum powiedzialem ze sobie odpuszcze. I moj 6 zmysl mnie nie zawiodl. Jest mi przykro ze tyle osob zostalo poszkodowanych, ale wina w duzej mierze spada na Administracje. Dlatego, ze nic nie zrobili w tym kierunku tzn. nie sprawdzili sprzedajacego, drukarni itp. Na forum ktorym ja jestem Administratorem tylko zaufane osoby moga takie tematy zakladac i ja monitoruje czy takie zamowienie zostalo zlozone i kiedy bedzie zrealizowane. Kasa wplywa na konto klubowe, a nie prywatnego uzytkownika forum.
Sprawa od poczatku smierdziala i Administracja nie zareagowa.

A tak na marginiesie to wydaje mi sie,ze te dane co sa podane w pierwszym poscie sa falszywe poniewaz po obejrzeniu zdjec na FB jego i malzonki nie wydaje mi sie ze robilby taki przekret. Nie pasuje mi do profilu kretacza, naciagacza wyludzacza. A w moim fachu takich ludzi szybko rozpoznaje.

Awatar użytkownika
asienka
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: asienka » 16 paź 2012, 09:20

Sydney, ale jesli dane bylyby nieprawidlowe to nie powinien bank ksiegowac przelewow. A przelewy doszly, bynajmniej ja nie otrzymalam zwrotu. Masz racje i mnie tez to nurtuje ze administracja nic nie moze zrobic, ale prawda jest taka ze oni za to ponosza odpowiedzialnosc bo wyrazili na to zgode.

Awatar użytkownika
eSPe
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sławek
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: eSPe » 16 paź 2012, 10:11

SIDNEY85 pisze:Smieje sie dlatego ze nawet glowny administrator napisal w pierwszym poscie
SIDNEY85 pisze:Sprawa od poczatku smierdziala i Administracja nie zareagowa.
Po protu miał być to szybki strzał i zastrzyk grosza bez kiwnięcia palcem (nawet w założeniu nie trzeba się bawić w robienie wysyłek, dogadywania drukarni itp itd).
Z każdym byle pierdem gadżetem zawsze jest full roboty.
Tak się wydaje że to pikuś. Wiem co mówię.
Ale nawet głupie zaadresowanie 50 kopert i wypełnienie 50 potwierdzeń nadania przesyłki.
Już o pertraktacjach z wykonawcą nie mówię (telefony, jeżdżenie, dogadywanie).
A tu? Miał być czysty wpływ bez jakiegokolwiek zaangażowania.
Po prostu $ w oczach i tyle.

Można to zlecić innym osobom ale weźcie np tomkom1 czy carlos - to starzy userzy z A6 klubu, sprawdzeni i ich akcje gadżetowe (saszetki, wlepki) zawsze dochodziły do skutku.
Rozumiem że adm może nie mieć czasu i chęci ale na pewno zawsze znajdą się zaufani, starzy userzy którzy zrobią co trzeba.
W końcu po co jest dział wewnętrzny. Jest tam wystarczająca liczba osób znanych i zaufanych. Trzeba było którejś tej osobie zlecić takie zadanie (poprosić czy by nie podjęła sie takiego zadania).

Tomeczek20
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Tomeczek20 » 16 paź 2012, 10:24

Ale chyba z jakiegoś komputera/laptopa czy (...) czego wpisywał tutaj nam tą ściemę tak?
Jest takie coś jak nr. IP i może administrator jest w stanie sprawdzić skąd logował się koleś, jeśli nie on to już inne organy ścigania, wszyscy tacy mądrzy, że wiedzieli od razu, że to oszust, ale nie zamówiło tego 1, czy 2 osoby tylko 50, więc skoro ja zamawiam, bo wiem, że inni zamówią to już jest jakieś zaufanie do kolesia. Kupiłem wiele rzeczy dzięki forum i nie jakichś drobnych gadżetów, dostałem cynk od kolesia, że jest silnik do mojej B4 200km jechałem i był w takim faktycznym stanie jak sprzedawca zapewniał nikt mnie nie oszukał, więc zaufałem forum. Na zwrot kasy nie liczę, ale chociaż chciałbym żeby Urząd Skarbowy czy policja coś z tym zrobiła, ale tu trzeba działać.

Awatar użytkownika
asienka
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: asienka » 16 paź 2012, 10:38

tak jak pisal wczesniej Doc, mam IP i dane... Sprawe bede zglaszac ale dopiero poniedzialek mam wolny, do tego czasu pozbieram informacje i pojde na policje.

Awatar użytkownika
SIDNEY85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SIDNEY85 » 16 paź 2012, 11:24

''Rozumiem że adm może nie mieć czasu i chęci ale na pewno zawsze znajdą się zaufani, starzy userzy którzy zrobią co trzeba.
W końcu po co jest dział wewnętrzny. Jest tam wystarczająca liczba osób znanych i zaufanych. Trzeba było którejś tej osobie zlecić takie zadanie (poprosić czy by nie podjęła sie takiego zadania).''

eSPe i tu jestes w Bledzie bo skoro Osoby podejmuja sie czynnosci zwiazanych z Administrowaniem i Moderowaniem Forum powinni sie z tego wywiazywac.

Czyli pojawia sie temat na forum i to nie byle jaki tylko zwiazany z Klubem i koszulkami czyli temat na ktorym Administracja, albo osoba do tego wyznaczona zapoznaje sie z ta akcja i ja monitoruje bo takie jest zadanie Administracji.

Jezeli w Tym klubie nie ma podzialu obowiazku nastepstwem takich dzialan jest jedna z wyzej wymienionych sytuacji (czyli oszustwo).

I wracajac do twojej wypowiedzi to nie my powinnismy prosic o wykonanie koszulek tylko co jakis czas powinien byc zakladany temat o koszulkach przez Administracje.

I tak wlasnie jest u mnie na forum Jedna wyznaczona osoba sie tym zajmuje i to ona od poczatku do konca jest za to odpowiedzialna.

Wedlug mnie wszystkie akcje typu ''Sprzedaz gadzetow klubowych'' powinna byc przeprowadzana przez Administracje klubu Audi 80 a nie uzytkownikow, czy forumowiczow. Szczegolnie z tak krotkim starzem.

Awatar użytkownika
eSPe
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sławek
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: eSPe » 16 paź 2012, 11:45

SIDNEY85 pisze:eSPe i tu jestes w Bledzie bo skoro Osoby podejmuja sie czynnosci zwiazanych z Administrowaniem i Moderowaniem Forum powinni sie z tego wywiazywac.
Wiem o co loko.
Sam prowadzę akcje gadżetowe na 2 innych forach.
Chodziło mi że w grupie zaufanej na pewno są osoby które by się tego śmiało podjęły.
Chodziło mi o to że nie zawsze administrator ma czas lub zdrowie żeby jakąś akcję pociągnąć.
I tak wlasnie jest u mnie na forum Jedna wyznaczona osoba sie tym zajmuje i to ona od poczatku do konca jest za to odpowiedzialna.
O takie coś mi chodziło właśnie.
Tylko właśnie albo któryś z adminów lub modów tym się powinien zajmować lub chociaż jeden z Sympatycznych.

Awatar użytkownika
SIDNEY85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SIDNEY85 » 16 paź 2012, 14:15

No to doszlismy do porozumienia i ta konkretna sytuacja powinna dac do myslenia Administracji.

Bejnar
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Bejnar » 16 paź 2012, 16:25

Chyba każdy się z wami zgodzi. To mój pierwszy gadżet zamówiony na forum i tak mnie oszukano :-/ ciężko zrozumiec jak administracja mogła na to pozwolic :shock:

Zablokowany

Wróć do „Dział Forum Audi 80”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl