Audi 80 b4 1.8T quattro
sagem, mysle, ze s80 chodzi o to, ze w kazdej osce b4 nawet z otworami do zamontowania q jest ciensza blacha w tym miejscu i nie wazne jak to zrobisz to i tak zacznie pekac chyba, ze s80 cos przeoczyl podczas montazu i sie rwie blacha...
a naspawa blache 2 na ta ktora teraz ma i juz :lol:IC69 pisze:A jak Ty to chcesz wspawać?
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Ja dobrze wiem o co chodzi, i nie zgodze się z tym, na pewno nie w moim przypadku.keczy pisze:sagem, mysle, ze s80 chodzi o to, ze w kazdej osce b4 nawet z otworami do zamontowania q jest ciensza blacha w tym miejscu i nie wazne jak to zrobisz to i tak zacznie pekac chyba, ze s80 cos przeoczyl podczas montazu i sie rwie blacha...
a naspawa blache 2 na ta ktora teraz ma i juz :lol:IC69 pisze:A jak Ty to chcesz wspawać?
Latają już takie auta z 2.2T i okolicach 500NM ~ pod macha, nawet slynny avant na s2 forum i jezdzi w rajdach i wsztstko dziala. Nie było żadnej różnicy w grubości blachy w miejscach mocowań i całych podłużnicach mojego dawcy i mojego auta. Może mu auto pływa na poduchach sanek tylnych albo nie jest dobrze skrecone.
Pozdrowka
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Tylko o których miejscach mocowania jest tu mowa...przednich, czy tylnych? Bo jeżeli o przednich, to wątpię aby rama tylnego zawieszenia quattro, przykręcona w czterech oddalonych od siebie miejscach, przenosiła większe obciążenia na karoserię niż oś wleczona w "ośce". Na moje oko, to jest odwrotnie.
Natomiast jeśli chodzi o tylne, to jeśli we wnętrzu podłużnic nie ma wzmocnień (podwójnych ścianek), wspawanie samych nakrętek może okazać się za słabe.
Natomiast jeśli chodzi o tylne, to jeśli we wnętrzu podłużnic nie ma wzmocnień (podwójnych ścianek), wspawanie samych nakrętek może okazać się za słabe.
s80, jutro dam znac jak ida poszukiwania po przemysleniu calej sprawy wydaje mi sie, ze buda q i oski pownna byc taka sama w sensie grubosci blach bo po co producent by zadawal sobie tyle trudu w umieszczaniu mocowan do napedu q w osce i ciekawy jestem jak wyglada podloga w q po zdjeciu sanek? :roll: