Witam panów. Może nie zostanę zlinczowany za nowy temat, ale potrzebuję pewnych informacji. Głównie chodzi mi jedną z moich audik mieć w Quattro
![<piwo>](https://audi80.pl/images/smilies/piwo.gif)
. Z racji trudnych warunków w zimie , napęd ten był by najlepszym rozwiązaniem. W mojej b3 gdzie siedzi ABF niestety nie da rady zamontować Quattro, a za dużo pieniędzy w niego włożyłem żeby teraz swapować od nowa do innej budy. Czytałem co nie co o przeniesieniu napędu do Avanta. W sumie to on był by lepszy bo to kombi <mikolaj> . Tylko że mam tam 1z który jest całkiem w niezłej kondycji. Dobiega mi od jakiegoś czasu wycie ze skrzyni biegów, musi mieć już niezły przebieg.. teraz wiem że kiedyś będę musial zainwestować w skrzynię.
Jeślibym kupił cały tył od avanta np. 2.6v6 i do tego zestawu podrzucił by skrzynię z AFN Quattro? Chodzi mi ten pomysł po głowie od jakiegoś czasu... Oczywiście myślałem o tym żeby także podnieść moc zetorkowi żeby sobie latał spokojnie z tym zestawem. Jak myślicie zetor poradzi sobie w Quattro? Czy ogólnie jest możliwość bez większych ingerencji w stan karoserii..?
Ostatnio zmieniony 29 lis 2012, 19:02 przez
Boski;), łącznie zmieniany 2 razy.