[B4 1.9TDI 1Z] Filtr paliwa w 1.9tdi, montaż, budowa.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
Dobry patent z tym filtrem paliwa, w przyszłym roku będę zmieniał filtr paliwa to taki kupię. Mam pytanko, może banalne ale wolę się upewnić.
Na przewodzie z filtra do pompy zasilanie (ten grubszy 8mm) dałem przed samą pompą zaworek zwrotny jak na zdjęciu nr. 1 strzałką w kierunku pompy. ale pękł mi ten o nr 070129530B (foto nr 3)ten za filtrem i pominąłem go. A i ten co na foto nr 2 jest to w jakim kierunku powinna iść strzałka bo ja mam zamontowany chyba źle w kierunku od filtra do pompy.
Dziś kupiłem przez portal aukcyjny ta gruszkę i zamontuję ją w miejscu gdzie mam ten zaworek zwrotny (nr1 na foto) a jego może wstawię w to miejsce gdzie powinien być ten zaworek co dziś połamałem. Dobrze kombinuję? dziękuję za cierpliwość i odpowiedzi/podpowiedzi
Na przewodzie z filtra do pompy zasilanie (ten grubszy 8mm) dałem przed samą pompą zaworek zwrotny jak na zdjęciu nr. 1 strzałką w kierunku pompy. ale pękł mi ten o nr 070129530B (foto nr 3)ten za filtrem i pominąłem go. A i ten co na foto nr 2 jest to w jakim kierunku powinna iść strzałka bo ja mam zamontowany chyba źle w kierunku od filtra do pompy.
Dziś kupiłem przez portal aukcyjny ta gruszkę i zamontuję ją w miejscu gdzie mam ten zaworek zwrotny (nr1 na foto) a jego może wstawię w to miejsce gdzie powinien być ten zaworek co dziś połamałem. Dobrze kombinuję? dziękuję za cierpliwość i odpowiedzi/podpowiedzi
Dobrze ,że napisałeś bo ja ją chciałem wpiąć między filtrem a pompą, dzięki za cenna uwagęsowa_81 pisze:skoti, tą gruszkę (pompkę) którą kupiłeś zamontuj na przewodzie który idzie z baku do filtra.
Ona ma w sobie zaworek zwrotny (paliwo nie będzie Ci uciekało),a zarazem pompując nią,łatwo zalejesz nowy filtr paliwa
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
Wszystkie te nasze ori i im podobne z vw filtry ,o kant du..y rozbić ... uparcie pchali to niepraktyczne i drogie badziewie w metalowej puszce jeszcze po 2000 roku ...tymczasem inni producenci do swoich diesli dawno już montowali filtry z elektrycznym podgrzewaczem ,z wejsciem i wyjściem ,a nie z jakimś beznadziejnym i niczego nie podgrzewającym podgrzewaczem ,który nie dość że powodował notoryczne problemy z łapaniem powietrza , to nigdy nie był w stanie ogrzać paliwa żeby nie zamarzło ,o czym się przekonałem swego czasu przy -20 stopniach ...jego beznadziejna zasada działania to skutecznie uniemożliwia ,także nie łudżcie się że ten podgrzewacz wam coś podgrzejeskoti pisze:Dobry patent z tym filtrem paliwa, w przyszłym roku będę zmieniał filtr paliwa to taki kupię.