[asv] po wymianie pompy nie odpala....
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Oczywiście, że wszystko da się wymienić. Ta zaślepka zasłania tłoczek przestawiacza kąta wtrysku. Spróbuj palcem go rozruszać. Dla większej swobody wykręć zaślepkę po drugiej stronie i wyjmij sprężynę. Spokojnie, nic nie wypadnie, tłoczek trzyma się na bolcu i klamrze, których nie wyciągniesz bez wyjęcia sekcji tłoczącej.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Silnik: 1.9 1Z
Może i próbował tylko pewnie nie wiedział ,że żeby wyjąć tłoczek przestawiacza ,trzeba wyciągnąć bolec blokujący ,a żeby to zrobić trzeba wyciągnąć wnętrzności :sekcję tłoczącą ,falę i parę innych drobiazgów .Skoro z tłoczkeim jest demolka ,to najlepszym rozwiązaniem byłoby przełozyć sekcję tłoczącą z tego ASV do twojej pompymatig pisze:jutro wrzucę foto.... poprostu nie jst tak ładnie płaskie tylko poszczępiane .... tak jak by to ktoś złapał ściskiem i próbował wytargać....
witam złozyłem dziś starą pompe spowrotem jak narazie samochód odpala i wszystko gra... tylko nie wiem czemu na tej pompie rano nie chce odpalać lub jak postoi... trzeba długo kręcić tak odpala na dodatniej temperaturze a poniżej 0 wogóle nie odpala
jak by ktoś miał jakiś schemacik co i jak w tej pompie jest to na spokojnie bym przełożył te sekcje do innej pompy bo mam w sumie 2 w garazu jeszcze... jedna z tym tłoczkiem walniętym i jedna która wogóle nie pompuje
jak by ktoś miał jakiś schemacik co i jak w tej pompie jest to na spokojnie bym przełożył te sekcje do innej pompy bo mam w sumie 2 w garazu jeszcze... jedna z tym tłoczkiem walniętym i jedna która wogóle nie pompuje
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Silnik: 1.9 1Z
Temat kolegi <ok> trepek, http://waudi80.pl/rozbieranie-pompy ... t65472.htm Pompę dajesz w jakieś imadło w pozycji pionowej sekcją do góry i działasz ...Tylko nie wyciągaj fali bez potrzeby ,bo mozna ją wsadzić przekręcając o 180 stopni ,jak nie zwrócisz uwagi jak była I uwaga na "pastylkę " :!: Ogólnie to jeden błąd i jak coś nie wejdzie na swoje miejsce ,a zaczniemy dokręcac ,to nawęglana stal tłoczka robi "trach " i cała sekcja do wyrzuceniamatig pisze:jak by ktoś miał jakiś schemacik co i jak w tej pompie jest to na spokojnie bym przełożył te sekcje
witam ...
jak już wcześniej pisałem założyłem starą pompe tylko ze na niej nie chce odpalać na mrozie ... i teraz czym to moze być ... filmik zamieszczony wyrzej jest mojego autrostwa i przedstawia odpalanie przy temppowyrzej 0 około 8st..... i teraz tak jak już w końcu odpali... pochodzi z 5-10 sekund i go zgasze i to już odpala na tyk.... dodam że świece nowe( beru) hmm czujnik temp cieczy nowy... , czujnik temp paliwa ( w nastawniku ) nowy , kat wtrysku wacha sie pomiędzy 57 a 62 ... dodam że moze to wina rozrusznika bo jak widać na filmiku to strasznie pomału kręci ... a akumlator mam 77ah (Centra+ futura) kupiony rok temu... macie jakies pomysły co jeszcze można zrobić , podmienić itp ??? naprawde już mi brakło pomysłow następną pompe będe miał dopiero za miesiąc
jak już wcześniej pisałem założyłem starą pompe tylko ze na niej nie chce odpalać na mrozie ... i teraz czym to moze być ... filmik zamieszczony wyrzej jest mojego autrostwa i przedstawia odpalanie przy temppowyrzej 0 około 8st..... i teraz tak jak już w końcu odpali... pochodzi z 5-10 sekund i go zgasze i to już odpala na tyk.... dodam że świece nowe( beru) hmm czujnik temp cieczy nowy... , czujnik temp paliwa ( w nastawniku ) nowy , kat wtrysku wacha sie pomiędzy 57 a 62 ... dodam że moze to wina rozrusznika bo jak widać na filmiku to strasznie pomału kręci ... a akumlator mam 77ah (Centra+ futura) kupiony rok temu... macie jakies pomysły co jeszcze można zrobić , podmienić itp ??? naprawde już mi brakło pomysłow następną pompe będe miał dopiero za miesiąc
dodaje foto tego tłoczka...trepek pisze:Sprawdź rozrusznik. Diesel nie odpali jak go będzie powoli obracał bo tłoki nie będą w stanie, podczas sprężania, odpowiednio rozgrzać powietrza.
widzę że kolega nie daleko mnie w sumie mieszka to moze hmm bym ci podesłał 2 pompy i byś mi to przełożył ile byś wzioł za taką usługe ???