[ABC] problem z mocą
-
- Forum Audi 80
[ABC] problem z mocą
Od wczoraj jestem posiadaczem Coupe Quattro i mam taki problem:
Motor odpala można powiedzieć od strzała obroty wchodzą na 1200-1400,ale po kilku dosłownie sekundach spadają i normują się poniżej 1000(wskazania obrotomierza) temperaturę łapie po kilku minutach na postoju. Silnik naprawdę brzmi ładnie:)...,ale podczas jazdy zauważyłem,że motor nie ma siły, ładnie się wkręca na obroty,ale nic z tego nie wynika. Co to może być?? Gość pokazał mi jakąś część do wymiany (ma nową z ASO) taka plastikowa wężownica z uszczelką od spodu,kolektor??? nie wiem w każdym razie to podobno wina tego.
Poza tym motor po wymianie rozrządu kompletnego,pompa wody,termostat,alternator etc...
tylko co z tą mocą???
dodam jeszcze,że ta część została już wymieniona i motor lata lepiej,ale tylko czasami raz dobrze raz zamula
aha auto dość długo nie używane (od kwietnia dwa może trzy razy)
Motor odpala można powiedzieć od strzała obroty wchodzą na 1200-1400,ale po kilku dosłownie sekundach spadają i normują się poniżej 1000(wskazania obrotomierza) temperaturę łapie po kilku minutach na postoju. Silnik naprawdę brzmi ładnie:)...,ale podczas jazdy zauważyłem,że motor nie ma siły, ładnie się wkręca na obroty,ale nic z tego nie wynika. Co to może być?? Gość pokazał mi jakąś część do wymiany (ma nową z ASO) taka plastikowa wężownica z uszczelką od spodu,kolektor??? nie wiem w każdym razie to podobno wina tego.
Poza tym motor po wymianie rozrządu kompletnego,pompa wody,termostat,alternator etc...
tylko co z tą mocą???
dodam jeszcze,że ta część została już wymieniona i motor lata lepiej,ale tylko czasami raz dobrze raz zamula
aha auto dość długo nie używane (od kwietnia dwa może trzy razy)
Ostatnio zmieniony 08 gru 2012, 20:41 przez tomeksopot, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
chyba racja Panowie chociaż na tabliczce na ścianie grodziowej jest jak wół ABE
Vehicle Identification No. WAUZZZ8BZRA000889
Model Designation audi coupe qu.
Date of production 16.09.1993
Model year 1994
Sales type 8B30G5
Engine code ABC
Transmission code
Axle drive
Interior trim code TX
Roof color C6
Exterior color / Paint Code C6 / Y7T
Vehicle Identification No. WAUZZZ8BZRA000889
Model Designation audi coupe qu.
Date of production 16.09.1993
Model year 1994
Sales type 8B30G5
Engine code ABC
Transmission code
Axle drive
Interior trim code TX
Roof color C6
Exterior color / Paint Code C6 / Y7T
- PiotrLublin
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Pewnie chodzi o elementy kierujące powietrze w kolektorze tutaj masz temat o tym: https://audi80.pl/abc-problemy-z-kol ... t29419.htmtomeksopot pisze:Gość pokazał mi jakąś część do wymiany (ma nową z ASO) taka plastikowa wężownica z uszczelką od spodu,kolektor???
-
- Forum Audi 80
aldi pisze:Pewnie chodzi o elementy kierujące powietrze w kolektorze tutaj masz temat o tym: https://audi80.pl/abc-problemy-z-kol ... t29419.htmtomeksopot pisze:Gość pokazał mi jakąś część do wymiany (ma nową z ASO) taka plastikowa wężownica z uszczelką od spodu,kolektor???
wiem,wiem czytałem wczoraj dzięki...
ps. ten element mam wymieniony
-
- Audi 80 Klub
http://art.rexbo.net/pierburg/pdf/pg-si ... en-web.pdf czesc nr 6 w srodku kolektora jest ruchoma i pod wiekszym cisnieniem zasysanego powietrza skraca dolot . pracuje na tych wigietych plasticzkach ktore pelnia role sprezynek
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
aldi, ja swoj wogole wywalilem srodek a tak wygladal http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f67 ... 5a11d.html
-
- Forum Audi 80