Kolego widzę że nie czytałeś tematu od początku... My szyby już sprawdzaliśmy...ryniek_p pisze:Wpadło mi do głowy że może być źle uszczelniona tylna szyba i przeciek jest pod nią, po czym woda spływa sobie do bagażnika.
[80 B3] Jak to zdemontować? - walka z przeciekiem
Ja tez mam problem z wodą.Cieknie mi z tego profila u góry w bagażniku nad lampą prawą.Robiłem już chyba wszystko.Tylną szybe i boczną trójkątną wyciągałem i wklejałem na nowo.To miejsce styku słupka i błotnika zasylikonowałem całe,Nie mam już sił do tego.Narazie mam wyrzucone z bagażnika wszystko i wywierciłem sobie małą dziurke akurat pod tym miejscem w którym kapie ,zrobiłem taką jakby bande z silikonu na około i przynajmniej mi całego bagażnika nie zalewa.
- davidpolska
- Forum Audi 80
Walka z przeciekiem
witam mam podobny problem tyle ze po zdemontowaniu dywanikow wygluszajacych zobaczylem plastikowy dekiel w podlodze bagaznika jest on zasilikowany ale mimo wszystko podejrzewam ze tamtedy dostaje sie woda gdyz innych sladow nie widze czy mozna to jakos lepiej zabezpieczyc moze wymienic na nowy
-
- Forum Audi 80
Witam
Miałem podobny przypadek jak u davidpolska mianowicie woda we wgłębieniu na koło zapasowe z lewej strony bagażnika. Po opróżnieniu bagażnika zauważyłem, że na dnie wgłębienia jest coś w rodzaju plastikowej zatyczki, podważyłem i wyjąłem ją bez problemu - była luźna. Pomyślałem, że tylne koło wali wodą z jezdni właśnie w to miejsce i woda wbija się od spodu. Dopasowałem koreczek z tworzywa na wcisk i jak na razie jest sucho. Myślę, że ten otworek jest do pozbywania się wody w bagażniku, bo to chyba najniższy punkt w tym miejscu.
Miałem podobny przypadek jak u davidpolska mianowicie woda we wgłębieniu na koło zapasowe z lewej strony bagażnika. Po opróżnieniu bagażnika zauważyłem, że na dnie wgłębienia jest coś w rodzaju plastikowej zatyczki, podważyłem i wyjąłem ją bez problemu - była luźna. Pomyślałem, że tylne koło wali wodą z jezdni właśnie w to miejsce i woda wbija się od spodu. Dopasowałem koreczek z tworzywa na wcisk i jak na razie jest sucho. Myślę, że ten otworek jest do pozbywania się wody w bagażniku, bo to chyba najniższy punkt w tym miejscu.
Panowie i Panie klubowicze.
Stanowczo odradzam wszelkie silikony do uszczelniania cieknących elementów karoserii. Nieraz miałem okazję wymontować szybę cieknącą i dodatkowo uszczelnioną silikonem. NIe chcę Was straszyć ale większość silikonów posiada kwaśne PH (krótko pisząc kwaśny odczyn) co powoduje szybszą erozję (korozję). Nie pomoże tu również ocynk fabrycznie nakładany ponieważ on też nie jest wieczny. Jeżeli coś uszczelniać to raczej klej do szyb bez wstępnego nakładania jakiś primerów itp Sam klej
Pozdrawiam
Stanowczo odradzam wszelkie silikony do uszczelniania cieknących elementów karoserii. Nieraz miałem okazję wymontować szybę cieknącą i dodatkowo uszczelnioną silikonem. NIe chcę Was straszyć ale większość silikonów posiada kwaśne PH (krótko pisząc kwaśny odczyn) co powoduje szybszą erozję (korozję). Nie pomoże tu również ocynk fabrycznie nakładany ponieważ on też nie jest wieczny. Jeżeli coś uszczelniać to raczej klej do szyb bez wstępnego nakładania jakiś primerów itp Sam klej
Pozdrawiam
U mnie jest to samo ale nie wiem czy wsoda nie wchodzi do bagaznika przez te kratke gumowa co jest z takimi wiszacymi farfoclami po lewej stronie na wysokosci tylnego zderzaka..... Powiem szczerze,że sam juz tez nie wiem co m am z tym dranstwem robic...davidpolska pisze:witam ,ja tez mam wode w bagazniku ale w tym zaglębeniu co jest koło zapasowe czyli po lewej stronieklapy patrzac od tyłu, wczoraj to zauwałyłem, i błoto tez mam, patrzyłem na blache z lewej stony to jest tam jakies pęknięcie niewiemczy w błotniku czy co pomózcie,
-
- Forum Audi 80