Szukałem na internecie i na forum jak ustawić kąt zegarem - vagiem to wiem ale będę niebawem miał dostęp do zegarowego ustawienia, i chce ustawić na zegarze i sprawdzić vagiem jak to wygląda

I obawiam się że nigdzie nie znajdziesz jaka wartość powinna być na zegarze i będziesz pierwszy ,który to porówna :mrgreen: ... bo mało komu chce się utrudniać sobie życie i męczyć się z zegarem w tdirodzynek87 pisze:Szukałem na internecie i na forum jak ustawić kąt zegarem - vagiem to wiem ale będę niebawem miał dostęp do zegarowego ustawienia, i chce ustawić na zegarze i sprawdzić vagiem jak to wyglądaale nigdzie nie moge znaleźć wartości jaka powinna być na zegarze. Na vagu 54-65, a na zegarze;/
AnoUKI_XX pisze:Hehe, chyba sobie przypominam kiedy to z muniorem pod akademikiem poprawialiśmy u niego ten kąt wtrysku, no wychodziło wtedy coś dużo po czujniku zegarowym.
Chciałeś powiedzieć że za późny a nie za wczesny :mrgreen: Im wyższa wartość tym wcześniejszy kątowojtas pisze:U mnie w audi kąt wtrysku wynosi 44-45 oczywiście na rozgrzanym silniku (przepływka Pite....) i moje pytanie brzmi czy ruszać go czy nie?? Z tego co wyczytałem na forum powinien zawierać się w przedziale 49-55 czyli wychodzi na to że jest troszkę za wczesny.