Szukałem na internecie i na forum jak ustawić kąt zegarem - vagiem to wiem ale będę niebawem miał dostęp do zegarowego ustawienia, i chce ustawić na zegarze i sprawdzić vagiem jak to wygląda
[80 B4 1Z Avant]Jaki kąt wtrysku?
- rodzynek87
- Forum Audi 80

[80 B4 1Z Avant]Jaki kąt wtrysku?
Witam
Szukałem na internecie i na forum jak ustawić kąt zegarem - vagiem to wiem ale będę niebawem miał dostęp do zegarowego ustawienia, i chce ustawić na zegarze i sprawdzić vagiem jak to wygląda
ale nigdzie nie moge znaleźć wartości jaka powinna być na zegarze. Na vagu 54-65, a na zegarze;/? Z góry dzięki za pomoc.
-
MUNIOR
- Forum Audi 80

- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
I obawiam się że nigdzie nie znajdziesz jaka wartość powinna być na zegarze i będziesz pierwszy ,który to porówna :mrgreen: ... bo mało komu chce się utrudniać sobie życie i męczyć się z zegarem w tdirodzynek87 pisze:Szukałem na internecie i na forum jak ustawić kąt zegarem - vagiem to wiem ale będę niebawem miał dostęp do zegarowego ustawienia, i chce ustawić na zegarze i sprawdzić vagiem jak to wyglądaale nigdzie nie moge znaleźć wartości jaka powinna być na zegarze. Na vagu 54-65, a na zegarze;/
Hehe, chyba sobie przypominam kiedy to z muniorem pod akademikiem poprawialiśmy u niego ten kąt wtrysku, no wychodziło wtedy coś dużo po czujniku zegarowym. Także kolego jak będziesz miał zegar to dla własnej ciekawości możesz porównać wskazania z vaga i zegara <ok>
Zrób pomiary dla przynajmniej 4-5 wartości kąta wtrysku jak będzie ci się chciało bawić <ok>
Zrób pomiary dla przynajmniej 4-5 wartości kąta wtrysku jak będzie ci się chciało bawić <ok>
-
MUNIOR
- Forum Audi 80

- Imię: Mariusz
AnoUKI_XX pisze:Hehe, chyba sobie przypominam kiedy to z muniorem pod akademikiem poprawialiśmy u niego ten kąt wtrysku, no wychodziło wtedy coś dużo po czujniku zegarowym.
- rodzynek87
- Forum Audi 80

Panowie nie chce zakładać nowego tematu wiec pytam w tym. Otóż u mnie w audi kąt wtrysku wynosi 44-45 oczywiście na rozgrzanym silniku (przepływka Pite....) i moje pytanie brzmi czy ruszać go czy nie?? Z tego co wyczytałem na forum powinien zawierać się w przedziale 49-55 czyli wychodzi na to że jest troszkę za wczesny. Dodam że auto nie ma problemów z odpalaniem było troszkę mułowate ale zwiększyłem dawkę paliwa z 4.4 mg/skok na 3.6 mg na skok i troszkę się ożywiło i teraz zastanawiam się czy ruszać kąt wtrysku czy nie ???.
- Krzysiek 84
- Junior Admin

- Imię: Krzysiek
Chciałeś powiedzieć że za późny a nie za wczesny :mrgreen: Im wyższa wartość tym wcześniejszy kątowojtas pisze:U mnie w audi kąt wtrysku wynosi 44-45 oczywiście na rozgrzanym silniku (przepływka Pite....) i moje pytanie brzmi czy ruszać go czy nie?? Z tego co wyczytałem na forum powinien zawierać się w przedziale 49-55 czyli wychodzi na to że jest troszkę za wczesny.
- lord17_1991
- Forum Audi 80

Cześć wszystkim, czy ktoś wie co może być przyczyną skakania kąta wtrysku o 10 jednostek, od 59-69 nawet ?? dodam że chodzi o AFN'a napinacz paska na punkcie, pompa przykręcona. Auto gorzej odpala na rozgrzanym silniku, rocznik 97. wiec czy możliwa jest skopana mapa startowa :?:
pompa w tamtym roku była podobno uszczelniana, jest wypiaskowana, po blombowana, wlepa z jakiegoś serwisu diesla z łukowa - może z nią coś nie halo.. :?: :roll:
pompa w tamtym roku była podobno uszczelniana, jest wypiaskowana, po blombowana, wlepa z jakiegoś serwisu diesla z łukowa - może z nią coś nie halo.. :?: :roll:
- Łukasz1990
- Forum Audi 80

- lord17_1991
- Forum Audi 80