Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b3/b4 1,8-2.0] Modyfikacje - chip do monowtrysków

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego.
Awatar użytkownika
Maniek mechanik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Maniek mechanik » 18 lut 2007, 02:32

czarekj, Jest tak jak jest i niech tak zostanie, mam już porobione podświetlenia i nie chce nic zmieniać. Oczywiście dziękuję za propozycję i doceniam szczere chęci. Pozdrawiam.

Swinnet
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Swinnet » 07 lut 2013, 10:58

Ostatnio robiłem urządzenie w które można włożyć 2 kości eprom i które ma wyprowadzony przełącznik. Można zamontować sobie 2 kości (seryjną i po chiptuningu) i w zależności od potrzeb przełączać się. Jeśli by ktoś był zainteresowany proszę pisać :)
Myślę nad urządzeniem które by się wpinało w miejsce kości eprom miało by w sobie fabryczną kość włożoną podłączone wszystkie sygnały i złącze usb dzięki któremu można by podczas pracy korygować mapy ;] w dodatku też była by możliwość jechania na fabrycznych ustawieniach. Jeśli było by kilku chętnych to zmotywowało by mnie bardziej do budowy tego urządzenia. Koszt tego przełącznika to ok 50 zł a tego drugiego to ok 150 do 200. Myślę, że było by to lepsze rozwiązania niż płacić 100 za samą pamięć ;]

Awatar użytkownika
jugo007
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: jugo007 » 07 lut 2013, 12:45

witam pomysł ciekawy z tymi dwoma kościami ale moje pytanie skąd wziąć wsad do drugiej i do tego taki żeby nie uszkodzić silnika

Swinnet
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Swinnet » 07 lut 2013, 13:58

Najlepiej się zgadać z fachowym tunerem, wysłać fabryczną kość i niech kombinuje, a potem włożyć 2 i jeździć.. W trybie stporting lub clasic :P Aktualnie jeszcze buduję prosty programator do pamięci 27c256 i 27c512 bo mam zamiar sam się pobawić w drobne korekty map. Ale najbardziej bym chciał zrobić to urządzenie wszczepiane do komputera dzięki któremu można by na bieżąco stroić komputer.... Myślę że korekty wprowadzane w mapach które nie spowodują od razu widocznych problemów z silnikiem nie spowodują jego uszkodzenia. No chyba, że się ciągle tylko sportowo i ekstremalnie jeździ, ale wtedy to żaden silnik długo nie wytrzyma...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl