Audi Cabrio by bendek88
bendek88, dobry manewr z blendą rejestracji, poprawiłeś dobry pomysł Kolczata Twoja blenda powinna wyjść jeszcze lepiej. Fajnie to wygląda.
Ale z gwintem to będzie lipa bez skrócenia lagi. Zaufaj nam i lepiej poszukaj skróconych amorków i skróć odpowiednio lagi, a wyjdzie dobry gwint. A na tą chwilę lepiej utnij diaxem od dołu pół zwoja przednich sprężyn i będziesz miał -80mm tak samo resorujące jak planowany gwint.
A co do tylnego kompletu to te sprężyny są z przedniego zawiasu MK3 rozumiem, tak? Zmieszczą się w kielich i nie zawadzą o felgę? Jeśli już coś przymierzałeś to fajna opcja skoro pasuje, bo sprężyna progresywna i łatwo dostępna Ale nie wiem jak chcesz to zmieścić w tylnym kielichu. Mam starą fotkę, na której widać jak tam ciasno:
A przecież seryjne tylne sprężyny są prawie takiej samej średnicy jak te z gwintu przedniego choćby FK, które masz.
Ale z gwintem to będzie lipa bez skrócenia lagi. Zaufaj nam i lepiej poszukaj skróconych amorków i skróć odpowiednio lagi, a wyjdzie dobry gwint. A na tą chwilę lepiej utnij diaxem od dołu pół zwoja przednich sprężyn i będziesz miał -80mm tak samo resorujące jak planowany gwint.
A co do tylnego kompletu to te sprężyny są z przedniego zawiasu MK3 rozumiem, tak? Zmieszczą się w kielich i nie zawadzą o felgę? Jeśli już coś przymierzałeś to fajna opcja skoro pasuje, bo sprężyna progresywna i łatwo dostępna Ale nie wiem jak chcesz to zmieścić w tylnym kielichu. Mam starą fotkę, na której widać jak tam ciasno:
A przecież seryjne tylne sprężyny są prawie takiej samej średnicy jak te z gwintu przedniego choćby FK, które masz.
dzisiaj zrobilem kilka przymiarek gwintu na przodzie, i rezultat jest taki na poczatek 2 nakretki na samym dole + orginalne odboje, zeszlo troche wiecej niz mam teraz, czyli troche ponad -60mm, ale oparlo sie na odbojach (dodam ze teraz z kitem -60mm jezdze bez odboi) druga przymiarka bez odboi pozwolila uszczypnac jeszce 10mm, wiec wniosek taki ze po sciagnieciu jeszce jednej nakretki i odpowiednim skruceniu odboi mysle ze uda mi sie osiagnac cos kolo -80mm ale to max co da sie zrobic bez skracania lag.
Niki20 mam 205/40 przy 8,5j i et20 jaki ty masz parametry :?:
Niki20 mam 205/40 przy 8,5j i et20 jaki ty masz parametry :?:
Jak by było Big Single Turbo pod maską => to Turbo mogło by być <ok> ale Cabrio... chyba jednak niekoniecznie.ATLAS pisze:Nie rób, bo zalatuje naklejką PIONEER na tylnej szybie w polonezie
Ja też robiłem takie VT mojego caba:
Obrazek
Tylko napis przekleiłem z Porsche Turbo.