4,5 tys :shock: Czy Ty wiesz co masz :?: :shock: Czy z benzyną ci się pomyliło :?: :roll: Popatrz w specyfikację do jakich obrotów max kręci się normalne tdi ,bo widze że w kwesti obrotów ,wymagasz od niego więcej niż fabryka dała Ale młody jeszcze jesteś :mrgreen: masz czas żeby się nauczyć ...ja jak miałem twoje lata też mało wiedziałemDaro93 pisze:właśnie raz już mnie ktoś oświecał na temat przeładowania,bo autko na ciepłym silniku nie chce się zebrać powyżej niż 4,5tys obr,na zimnym
[1.9tdi 1z] Świecąca kontrolka oleju przy 2tys obr
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
I co to sprawdzenie maiło na celu :?: Jedyną rzeczą jaką można uzyskać piłowaniem tego silnika na jałowym biegu do max obrotów ,to podwieszenie hydrauliki ...nic więcej nie da się tak sprawdzićDaro93 pisze: Nic mi się nie pomyliło Źle mnie zrozumiałeś,bo sam nie wspomniałem o tym ale zdarzyło mi się max 2 razy takie sprawdzenie,
- Ganimadeus
- Forum Audi 80
No właśnie to czy ponownie auto będzie tak przerywało,bo jak już wcześniej wspomniałem coś jest nie tak i przerywa lub nie wiem jak to opisać,myślałem że to tylko zbieg okoliczności ale po ponownym krótkim sprawdzeniu dalej to samo. Ale myślę że winą będzie turbina lecz nie jestem pewien w 100%MUNIOR pisze:I co to sprawdzenie maiło na celu :?:
Auto stoi u mechanika to powiem mu żeby sprawdził co może być tą przyczyną że się dzieje
-
- Forum Audi 80
Widzę że produkuję się niepotrzebnie ,bo komletnie nie rozumiesz o czym się do Ciebie rozmawia No więc ostatnia próba <ok> Sam wymuszasz podwieszenie hydrauliki ,piłując na max obroty nie obciążony silnik ,a pużniej dziwisz się że się podwiesiła :roll: co nie jest niczym nadzwyczajnym i się zdarza w silnikach z hydropopychaczami ,a szczególnie jak ktoś zalewa zbyt gęsty olej i katuje silnik wprowadzając go na max obroty ,na nie w pełni rozgrzanym silniku .Każdy średnio ogarniety mechanik ci to potwierdzi ,a jak któryś nie potwierdzi i zacznie o to obwiniać inne rzeczy np.turbinę ,to strach pomyśleć jakie będą jego dalsze diagnozy i ile te chore teorie będą kosztowały właściciela ,czyli Ciebie 8-)Daro93 pisze:No właśnie to czy ponownie auto będzie tak przerywało,bo jak już wcześniej wspomniałem coś jest nie tak i przerywa lub nie wiem jak to opisać,myślałem że to tylko zbieg okoliczności ale po ponownym krótkim sprawdzeniu dalej to samo. Ale myślę że winą będzie turbina lecz nie jestem pewien w 100%
Auto stoi u mechanika to powiem mu żeby sprawdził co może być tą przyczyną że się dzieje
[ Dodano: 2013-03-17, 14:48 ]
A ja jestem na 100% pewien że nie 8-)Daro93 pisze:Ale myślę że winą będzie turbina lecz nie jestem pewien w 100%
MUNIOR, Heh teraz do mnie dotarło ale wiesz dla jasności żeby nie było ja nie piłuję silnika,czasem takie coś potrafi się nawet zdarzyć przy małych prędkościach i nie dużych obrotach
<ok> więc będę szukał innej przyczyny,sprawdzę wszystko co napisałeś na poprzedniej stronie co może być przyczynaMUNIOR pisze:Daro93 napisał/a:
Ale myślę że winą będzie turbina lecz nie jestem pewien w 100%
A ja jestem na 100% pewien że nie 8-)