Do starego osprzętu na boschu nie założysz kompa 16bit, sprawdzałem 2 setupy z 8bitowym i 16 różnica spora.
Nie wiem jak na pierburgu może Ci turbo nie wstawać w tym przedziale jak wstaje ładnie ;]kamsta pisze:Mieszany styl jazdy to w moim wypadku pół na pół miasto i trasa. Raczej spokojnie ale chodzi o to że w gorące dni przy zalaczonej klimie czasami są braki w mocy. Ale to raczej wina turbo dziury bo jak turbo zaczyna dmuchać to jest nagły przyrost mocy. I teraz pytanie do was panowie czy po chipie silnik jest bardziej dynamiczny w niższych partiach obrotów? Nie mówię tu o dużym momencie przy 1200 obrotów ale w zakresie 1600 do 2000. Osprzet pierburg w audi siedzi.
To nie jest normalne ,na pierburgu i turbinie t 15 ,nie powinno być czuć żadnej turbodziury ...Coś masz nie halo z ustawieniami ,albo osprzętem 8-)kamsta pisze: chodzi o to że w gorące dni przy zalaczonej klimie czasami są braki w mocy. Ale to raczej wina turbo dziury bo jak turbo zaczyna dmuchać to jest nagły przyrost mocy.
Tak jest znacznie bardziej dynamiczny z dołu ,z góry również :mrgreen: pod warunkiem że masz wszystko ustawione jak nakleży i nic ci nie szwankuje ...a z opisu wynika że nie masz w 100% tak jak należy ....Tak wiec zanim zdecydujesz się na chipa ,musisz doprowadzić wszystko do pełnej sprawności ,żeby nie było tak, jak to się czasem zdarza <ok> Gosciu koniecznie chce chipa ,po założeniu dzwoni że coś nie jedzie tak jak myslał ....i nie będzie jechać ... bo ma coś nie halo ,a chip to nie lekarstwo na niesprawnosci ,jak co nie którzy myślą :roll: Przy chipie wszystko musi być tip top ,bo jak coś jest nie halo ,to pożytku z chipa nie będzie ...Tak się zdarza oczywiście tylko w przypadku kiedy ktoś zamawia takiego zmodzonego kompa wysyłkowo ,i ma nie w pełni sprawne auto ...bo zarówno Kostrz ,jak i ja ,nie wypuscimy od siebie takiego auta ,zanim nie znajdzie się przyczyna ,powodująca takie problemykamsta pisze: I teraz pytanie do was panowie czy po chipie silnik jest bardziej dynamiczny w niższych partiach obrotów?
W takim reazie nie jest git ,i nie wydaje mi się że jest to wina IC ,odma też nie ma tu nic do rzeczykamsta pisze:Munior chodzi o to że wszystko jest git dopóki się mocno nie zagrzeje. więc dlatego obstawiam intercoler.