[ALL] Air Ride
[all] air ride -FAQ
jest temat o swapie na 1.8t, moze wiec tutejsi nadworni tunerze tuningowcy podzielili by sie wiedza na temat budowy air ride'a? jakies wyliczenie co dokladnie trzeba kupic itp?
nie wstydzcie sie, nie chowajcie sie ze swoja wiedza
nie wstydzcie sie, nie chowajcie sie ze swoja wiedza
no tak, ale podstawowe elementy to:
- kompresor
- zbiornik
- poduszki
- okucia
- zawory (min 4 - w zaleznosci od tego co ten air ma potrafic - wiecej..)
- sterowanie - czyli elektryka
- przewody
- manometr(y)
to podstawa... i tutaj nie ma zadnego problemu, pomijajac rzecz jasna kwestię $.
Problemem jest kiedy nie masz zawieszenia gwintowanego, bo w tedy raczej nie ustawisz auta odpowiednio przy maks glebie.
No i chyba jeszcze roznica jest od typu nadwozia.. ale wszystko jest do ogarniecia.
W tym sezonie raczej nie dam rady.. ale na przyszly bardzo sie szykuje na AIR..
- kompresor
- zbiornik
- poduszki
- okucia
- zawory (min 4 - w zaleznosci od tego co ten air ma potrafic - wiecej..)
- sterowanie - czyli elektryka
- przewody
- manometr(y)
to podstawa... i tutaj nie ma zadnego problemu, pomijajac rzecz jasna kwestię $.
Problemem jest kiedy nie masz zawieszenia gwintowanego, bo w tedy raczej nie ustawisz auta odpowiednio przy maks glebie.
No i chyba jeszcze roznica jest od typu nadwozia.. ale wszystko jest do ogarniecia.
W tym sezonie raczej nie dam rady.. ale na przyszly bardzo sie szykuje na AIR..
-
- Forum Audi 80
- szuan
- Forum Audi 80
- Kontakt:
w takim setupie będzie zrywało przewód.marcinmobil pisze:moge wykonac ride jesli ktos chetny pisac a to moja robota [url=http://imageshack.us/a/img845/1395/20130408184422.th.jpg]Obrazek[/URL]
Pozdrawiam
pozdrawiam.
-
- Forum Audi 80
koszta koszta to zalezy od tego co chcesz zrobic koszt słupka jak na foto ok 280 plnpanda86 pisze:mozesz napisac jakie koszta
zalezy jaki slupek -jakie auto chodzi o nadwozie oczywiscie
Pozdrawiam
[ Dodano: 2013-06-11, 07:34 ]
a z kąd kolega ma takie wiadomosci ze zrywa przewód w tym setupie przewód narazony jest jedynie na 30 stopniowe odchylenie od nadwozia wiec nie ma takiej opcji <ok>szuan pisze:w takim setupie będzie zrywało przewód.marcinmobil pisze:moge wykonac ride jesli ktos chetny pisac a to moja robota [url=http://imageshack.us/a/img845/1395/20130408184422.th.jpg]Obrazek[/URL]
Pozdrawiam
pozdrawiam.
takim razie jakie manometry potrzeba kupic? air ma byc sterowany przod - tyl. jakie sterowanie?
mam butle, kompresor, przewody do powietrza, zawor odwadniajacy, szybkozlaczki
jak wyglada sprawa poduszek i okuc? gdzie zrobic ile wyniesie koszt na 2 balwankach?
co jeszcze mam kupic?
którdy najlepiej puscic przewody powietrzne?
mam butle, kompresor, przewody do powietrza, zawor odwadniajacy, szybkozlaczki
jak wyglada sprawa poduszek i okuc? gdzie zrobic ile wyniesie koszt na 2 balwankach?
co jeszcze mam kupic?
którdy najlepiej puscic przewody powietrzne?
-
- Forum Audi 80
Oswiezymy troche temat Planuje w sezonie zimowym ogarnąc graty na AR do mojej deski . Zawieche mam seryjną narazie i tutaj powstaje pierwsze pytanie do ludzi którzy ogarniali juz AR w swoich autkach , czy poduchy macie zamontowane na ori lagach czy kupowaliscie / mieliście już zawieszenie sportowe lub gwint?
Drugie pytanie tyczy sie tego jak dużo miejsca jest z tyłu po zamontowaniu AR ? Narazie mam upatrzoną rolke 9 cali na tył i nie wiem czy będzie jeszcze tyle miejsca żeby ją poszerzyć do 9,5 - 10J ...
Drugie pytanie tyczy sie tego jak dużo miejsca jest z tyłu po zamontowaniu AR ? Narazie mam upatrzoną rolke 9 cali na tył i nie wiem czy będzie jeszcze tyle miejsca żeby ją poszerzyć do 9,5 - 10J ...