po znajomosci kupilem dzis nowy zawor brc z przyłączem 8mm za 50zł (cena w sklepie 120) i zamowilem na poniedzialek kolejne 3 (cena niestety juz bedzie wyzsza...) zeby chociaz poskladac jakos przod...
jutro kolejne graty
ponizej link do video jak vento ID'a dzialalo na podobnych zaworach:
tymczasem glowie sie nad poduszkami/balwankami 130/3 do coupe, bo mialem zamowione w sklepie ale lekko mowiac mnie wyruchali i sprzedali... czas uderzyc w rubena
jak poczta pośpieszy, to po niedzieli kolejny zlom.
trzeba poddac lekkiej modyfikacji to ustrojstwo ale powinno spasowac 8-) niestety 7cm skoku
[ Dodano: 2010-10-30, 12:33 ]
dzisiaj zamówiłem takie coś:
po niedzieli jak dobrze pójdzie graty od waiss.pl może dotrą :oops:
a tokarz z przodem mi leci tak w pręta, że chyba przejade sie do niego z "prętem" aby go pośpieszyć bo czekam już 3 tygodnie :-x
[ Dodano: 2010-10-30, 21:16 ]
jako, że wkońcu miałem połowe soboty wolnej od niepamiętnych czasów, więc do garażu i takie coś powstało - tzn potrzebowałem dokładne wymiary pościągać w późniejszym czasie dojdą małe korekty z nowych amorków
tył w 8c to banał niesamowity = amortyzator+tulejka z uszczelniaczem + poduszka scania + dekiel z uszczelniaczem + złączka i można dmuchać w ustrojstow
PS. kupie tylne "puszki amortyzatorów" z audi 80 b4 limo ponieważ musze przetoczyć ustrojstwo, a potrzebuje auto na codzień, więc stać nie może. - info na pw
[ Dodano: 2010-11-02, 11:52 ]
zdjecia z budowy i jakis tam opis od czasu do czasu bedzie w temacie ponizej.
troszke odswize ten temat :)mysle o air do mojej audi i jak ktos ma pomysly lub graty to czekam mcperson jest taki sam jak w b2 wiec jak ktos ma gotowy to biore
kupujesz to, rozkrecasz i wiercisz otwory
otwor w dolnym okuciu u mnie 56mm
otwor w gornym 22 + frez na oring lub dospawujesz mała tulejke i robisz dla bezpieczeństwa dwa frezy
otwory mozesz przerobic pod imbusy wpustowe
odcinasz z kolumn podstawki pod sprezyny, szlifujesz, pozniej okucie ustawiasz pod siebie i spawiesz.
wszytsko w temacie.
Ostatnio zmieniony 18 paź 2011, 14:59 przez szuan, łącznie zmieniany 1 raz.
czy butla okolo 10-15 litrow starczy?
czy kompresor 80l/min da rade?
dlaczego wszedzie pisza 8 elektrozaworow jak mozna dac 2+2 czyli po 1 spustowym i zasilajacym na przod i tyl
czy przewody dac 8 czy 10 pomimo tego ze zawory maja 6 to w przyszlosci moge dac lepsze wiec 10 by byly na przyszlosc
archi-85 pisze:dlaczego wszedzie pisza 8 elektrozaworow jak mozna dac 2+2 czyli po 1 spustowym i zasilajacym na przod i tyl
Kolego nie możesz dać 1 zaworu zasilającego, bo wtedy musiałbyś połączyć dwie poduszki pod jeden zawór, a powietrze które by w nich było przepływało by sobie przez trójnik z jednej do drugiej na zakrętach.
Myśle nad zaadaptowaniem zawieszenia z citroean xantia.narazie zbieram info.Nie zalezałoby mi na jakiś skokach czy ki wi czym lecz na niskim położeniu auta.Patrząc ze taką xanti kupie od 800zł jest opcja że wyjdzie to w ciekawej kasie.Co Wy na to?
szuan, Moglbys podpowiedziec jak uszczelniasz tłoczysko z gornym krązkiem/okuciem? Robiłem dla znajomego, zrobiłem podtoczenie na 2 oringi poskladalem to z amorem, ale gdzies na 6 barach zaczyna mi tam delikatnie przedmuchiwac. Podtoczyc na jeszcze 1 oring? Czy jakies wkladki teflonowe sie stosuje?
Moze tloczysko jest nie równe albo oringi za cienkie, powinno trzymać. Jak masz miejsce to podtocz na 3 albo daj 2ale grubsze, żeby ciasniej tloczysko wchodzilo.
Własnie u mnie z tymi oringami w kolicy nie jest ciekawie, takie ze sklepu rolniczego sa cienkie i zbytnio sie nie nadaja, dorwałem takie miekkie sylikonowe fajne i własnie takie zmontowałem, dziwi mnie własnie ze jest problem z uszczelnieniem, no nic poszukam moze faktycznie grubszych oringów, bo pasowanie jest dość ciasno toczone.
Wstyd sie przyznać ale juz rozwiazałem swoja zagadke, człowiek dla którego robiłem te poduchy dał mi na miare stare amory w razie czego pociac czy cos i nowe zeby ostatecznie obsadzic. Jak toczyłem to wymiary brałem z nowego tłoczyska, a zmontowałem to na stare Teraz jak przemontowałem na nowe to faktycznie wszystko 3ma jak niewiem 2 setki a taki problem mi robilo. Podparłem amora od gory i napompowałem 8 bar zobacze czy do rana cos ubedzie.