[ALL] Air Ride
- szuan
- Forum Audi 80
- Kontakt:
http://www.supersport24.pl/
kolejna część układanki :oops:
po znajomosci kupilem dzis nowy zawor brc z przyłączem 8mm za 50zł (cena w sklepie 120) i zamowilem na poniedzialek kolejne 3 (cena niestety juz bedzie wyzsza...) zeby chociaz poskladac jakos przod...
jutro kolejne graty
ponizej link do video jak vento ID'a dzialalo na podobnych zaworach:
kolejna część układanki :oops:
po znajomosci kupilem dzis nowy zawor brc z przyłączem 8mm za 50zł (cena w sklepie 120) i zamowilem na poniedzialek kolejne 3 (cena niestety juz bedzie wyzsza...) zeby chociaz poskladac jakos przod...
jutro kolejne graty
ponizej link do video jak vento ID'a dzialalo na podobnych zaworach:
- szuan
- Forum Audi 80
- Kontakt:
tym razem cos do limo
tymczasem glowie sie nad poduszkami/balwankami 130/3 do coupe, bo mialem zamowione w sklepie ale lekko mowiac mnie wyruchali i sprzedali... czas uderzyc w rubena
jak poczta pośpieszy, to po niedzieli kolejny zlom.
trzeba poddac lekkiej modyfikacji to ustrojstwo ale powinno spasowac 8-) niestety 7cm skoku
[ Dodano: 2010-10-30, 12:33 ]
dzisiaj zamówiłem takie coś:
po niedzieli jak dobrze pójdzie graty od waiss.pl może dotrą :oops:
a tokarz z przodem mi leci tak w pręta, że chyba przejade sie do niego z "prętem" aby go pośpieszyć bo czekam już 3 tygodnie :-x
[ Dodano: 2010-10-30, 21:16 ]
jako, że wkońcu miałem połowe soboty wolnej od niepamiętnych czasów, więc do garażu i takie coś powstało - tzn potrzebowałem dokładne wymiary pościągać w późniejszym czasie dojdą małe korekty z nowych amorków
tył w 8c to banał niesamowity = amortyzator+tulejka z uszczelniaczem + poduszka scania + dekiel z uszczelniaczem + złączka i można dmuchać w ustrojstow
PS. kupie tylne "puszki amortyzatorów" z audi 80 b4 limo ponieważ musze przetoczyć ustrojstwo, a potrzebuje auto na codzień, więc stać nie może. - info na pw
[ Dodano: 2010-11-02, 11:52 ]
zdjecia z budowy i jakis tam opis od czasu do czasu bedzie w temacie ponizej.
https://audi80.pl/8c-inne-wszystko-i ... t48193.htm
pozdrawiam.
tymczasem glowie sie nad poduszkami/balwankami 130/3 do coupe, bo mialem zamowione w sklepie ale lekko mowiac mnie wyruchali i sprzedali... czas uderzyc w rubena
jak poczta pośpieszy, to po niedzieli kolejny zlom.
trzeba poddac lekkiej modyfikacji to ustrojstwo ale powinno spasowac 8-) niestety 7cm skoku
[ Dodano: 2010-10-30, 12:33 ]
dzisiaj zamówiłem takie coś:
po niedzieli jak dobrze pójdzie graty od waiss.pl może dotrą :oops:
a tokarz z przodem mi leci tak w pręta, że chyba przejade sie do niego z "prętem" aby go pośpieszyć bo czekam już 3 tygodnie :-x
[ Dodano: 2010-10-30, 21:16 ]
jako, że wkońcu miałem połowe soboty wolnej od niepamiętnych czasów, więc do garażu i takie coś powstało - tzn potrzebowałem dokładne wymiary pościągać w późniejszym czasie dojdą małe korekty z nowych amorków
tył w 8c to banał niesamowity = amortyzator+tulejka z uszczelniaczem + poduszka scania + dekiel z uszczelniaczem + złączka i można dmuchać w ustrojstow
PS. kupie tylne "puszki amortyzatorów" z audi 80 b4 limo ponieważ musze przetoczyć ustrojstwo, a potrzebuje auto na codzień, więc stać nie może. - info na pw
[ Dodano: 2010-11-02, 11:52 ]
zdjecia z budowy i jakis tam opis od czasu do czasu bedzie w temacie ponizej.
https://audi80.pl/8c-inne-wszystko-i ... t48193.htm
pozdrawiam.
- szuan
- Forum Audi 80
- Kontakt:
archi-85,
http://archi.inosak.org/db/item1836688688_1.html
kupujesz to, rozkrecasz i wiercisz otwory
otwor w dolnym okuciu u mnie 56mm
otwor w gornym 22 + frez na oring lub dospawujesz mała tulejke i robisz dla bezpieczeństwa dwa frezy
otwory mozesz przerobic pod imbusy wpustowe
odcinasz z kolumn podstawki pod sprezyny, szlifujesz, pozniej okucie ustawiasz pod siebie i spawiesz.
wszytsko w temacie.
http://archi.inosak.org/db/item1836688688_1.html
kupujesz to, rozkrecasz i wiercisz otwory
otwor w dolnym okuciu u mnie 56mm
otwor w gornym 22 + frez na oring lub dospawujesz mała tulejke i robisz dla bezpieczeństwa dwa frezy
otwory mozesz przerobic pod imbusy wpustowe
odcinasz z kolumn podstawki pod sprezyny, szlifujesz, pozniej okucie ustawiasz pod siebie i spawiesz.
wszytsko w temacie.
Ostatnio zmieniony 18 paź 2011, 14:59 przez szuan, łącznie zmieniany 1 raz.
kilka pytan
czy butla okolo 10-15 litrow starczy?
czy kompresor 80l/min da rade?
dlaczego wszedzie pisza 8 elektrozaworow jak mozna dac 2+2 czyli po 1 spustowym i zasilajacym na przod i tyl
czy przewody dac 8 czy 10 pomimo tego ze zawory maja 6 to w przyszlosci moge dac lepsze wiec 10 by byly na przyszlosc
czy butla okolo 10-15 litrow starczy?
czy kompresor 80l/min da rade?
dlaczego wszedzie pisza 8 elektrozaworow jak mozna dac 2+2 czyli po 1 spustowym i zasilajacym na przod i tyl
czy przewody dac 8 czy 10 pomimo tego ze zawory maja 6 to w przyszlosci moge dac lepsze wiec 10 by byly na przyszlosc
Kolego nie możesz dać 1 zaworu zasilającego, bo wtedy musiałbyś połączyć dwie poduszki pod jeden zawór, a powietrze które by w nich było przepływało by sobie przez trójnik z jednej do drugiej na zakrętach.archi-85 pisze:dlaczego wszedzie pisza 8 elektrozaworow jak mozna dac 2+2 czyli po 1 spustowym i zasilajacym na przod i tyl
- karolas123
- Forum Audi 80
- karolas123
- Forum Audi 80
Własnie u mnie z tymi oringami w kolicy nie jest ciekawie, takie ze sklepu rolniczego sa cienkie i zbytnio sie nie nadaja, dorwałem takie miekkie sylikonowe fajne i własnie takie zmontowałem, dziwi mnie własnie ze jest problem z uszczelnieniem, no nic poszukam moze faktycznie grubszych oringów, bo pasowanie jest dość ciasno toczone.
- karolas123
- Forum Audi 80
Wstyd sie przyznać ale juz rozwiazałem swoja zagadke, człowiek dla którego robiłem te poduchy dał mi na miare stare amory w razie czego pociac czy cos i nowe zeby ostatecznie obsadzic. Jak toczyłem to wymiary brałem z nowego tłoczyska, a zmontowałem to na stare Teraz jak przemontowałem na nowe to faktycznie wszystko 3ma jak niewiem 2 setki a taki problem mi robilo. Podparłem amora od gory i napompowałem 8 bar zobacze czy do rana cos ubedzie.