Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3,B4] Głosniki - wybor

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Dregan
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Tomasz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 JS
Kontakt:

Post autor: Dregan » 19 sty 2013, 17:09

albo grubo albo wcale , tak na prawdę na start wygłusz drzwi, w przód głośniki odseparowane i skrzynia i styka :D

Awatar użytkownika
Satar
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Satar » 23 sty 2013, 19:49

Jakieś konkretne głośniki :?: Albo inaczej - czego się wystrzegać :?:

Awatar użytkownika
krzyzyk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krzyzyk » 23 sty 2013, 20:16

kolego troszkę konkretów. Jaka cena, jaki rozmiar, do jakiego radia i oczywiście najważniejsze czyli oczekiwania. A wystrzegaj się boschamana no i tego innego taniego badziewia. Tanio nie równa się dobrze:)

Awatar użytkownika
Jarewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Jarek
Silnik: 2.0 ABT

Post autor: Jarewa » 23 sty 2013, 20:16

Wystrzegać się niskiej ceny :-P Konkretnej marki nie polecę bo każdy ma inne spostrzeżenia do firmy (czyli co człowiek to inny gust a o gustach się nie dyskutuje) najlepiej zajedź do jakiegoś zakładu CA i sobie posłuchaj.

Awatar użytkownika
Satar
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Satar » 24 sty 2013, 16:58

Twój post o 165 z wywalonym tweetem z tyłu to o drzwiach mówiłeś? Czy jednak baganda? Avanturnik z natury coś tam zawsze wozi a mój jest wozem jednak użytkowym(i szkoda coś kupić/włożyć i o to nie dbać_) ale to moje afdi :mrgreen: Myślę że przez kilka miesięcy będę składał to granko, bo mam teraz inne priorytety, ale ponad tyśka wydam. Co do radia, co siedzi w aucie to nie ma 18w, tylko

"Wzmacniacz

Stopień wyjściowy S-MOSFET
Moc wyjściowa, DIN 45324 przy 4 omach (W) 4 x 26
Maks. moc wyjściowa, 1 kHz przy 4 omach (W) 4 x 50"

Szumofon to to sony cdx s 2250 fajne, bo nie kusi oczu( nic nie pląsa, skacze itp. itd...) a w miarę ciekawie gra. Jest też wyjście na suba

Awatar użytkownika
Jarewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Jarek
Silnik: 2.0 ABT

Post autor: Jarewa » 24 sty 2013, 19:30

Satar pisze:Co do radia, co siedzi w aucie to nie ma 18w, tylko

"Wzmacniacz

Stopień wyjściowy S-MOSFET

Moc wyjściowa, DIN 45324 przy 4 omach (W) 4 x 26

Ta przy TDH10% :-D

Satar pisze:Twój post o 165 z wywalonym tweetem z tyłu to o drzwiach mówiłeś
Ta ponieważ chcesz scene z przodu to z tyły nie morze być wysokich częstotliwości bo to częstotliwości kierunkowe już.

Awatar użytkownika
gazela93
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gazela93 » 05 lip 2013, 18:39

Panowie co byscie doradzili własnie do audi w avancie, na przód w deske i tył w drzwiach. Myślałem też o jakimś tanim subie i wzmaku. Moglibyście rozjaśnić mnie o co chodzi ze zwrotnica? Moje radio to Manta RS 4500 a budżet jaki moge wydać to powiedzmy 500 no max 600. :roll:

Może byłby ktoś ze Śląska kto by pomógł mi ogarnąc to wszystko potem :lol: ?

spnsr
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: spnsr » 05 lip 2013, 18:49

gazela93, Jeśli chcesz napędzić przód + tył do tego wzmak i sub to za tą cenę nawet używek nie znajdziesz no chyba że baaaaaaarzo dobrze trafisz, a zwrotnice stosuje się w przypadku żeby np głośniki w desce 10cm grały tylko np wysokie, średnie tony a w półce tylnej średnie, niskie, czyli w prostym rozumowaniu żeby głośniki grały za takie jakie powinno, małe głośniki wysokie tony duże głośniki niskie.

Awatar użytkownika
smaqosz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: smaqosz » 09 lip 2013, 10:09

Podepnę się pod temat, by nowego nie zakładać i nie zaśmiecać forum. Mam 2 pytanie

1. Aktualnie posiadam takie radio Pioneer DEH-2200UB jest to radio 2 letnie, czy radio nadaje się do rozbudowy car audio. Wiadomo nie jest to jakaś wysoka półka dałem za nię 500 zł 2 lata temu.
2. Czy ma ktoś może schemat montażu głośników w przednie drzwi chodzi mi jak zrobić można te panele, widziałem na forum u kogoś, ale teraz nie mogę znaleźć tego postu, a tashki za drogo kosztują i normalnie w świecie nie stać mnie na nie, więc dałbym do stolarza i by zrobił mi, mam nie drogiego i w miarę solidnie robi. Mam tylko ori głośniki i do tego jeszcze 2 w desce :-|, po przesiadce z auta rodziców co miałem 10 to jest stanowczo mi za mało.
Więc jak wyżej zamierzam zrobić parapety i wsadzić na przód 16 głośniki jakiejś lepszej marki, bo wiem, że na tym nie ma co oszczędzać, lepiej dołożyć i mieć głowę spokojną. Oczywiście zamierzam wygłuszyć drzwi matą,tylko jeszcze nie wiem jaką,a ceny widziałem bardzo różne, to muszę doczytać jaka będzie odpowiednia. Na przód z tego co wyczytałem to najlepiej byłoby dać zestaw odseparowany oraz zastanawiam się nad modernizacją słupków przednich i montaż tweeterów tylko nie wiem czy sam będę w stanie to wykonać schemat jest podany i w miarę przejrzyście jest to opisane, w tylne drzwi nie wiem muszę zobaczyć jak to u kogoś gra, bo podobno efekt nie jest zbytnio zadowalający.
W półce nie mam miejsca na głośniki i z tego co patrzyłem to nawet nie mam otworów w blasze. Ewentualnie biorę pod uwagę tubę aktywną, bądź pasywną, ale to też najlepiej bym chciał usłyszeć jak to gra jedni mówią, że aktywna wystarczy drudzy, że lepiej pasywną. Na razie wszystko w planach jest, ale zbieram info i kasę, bo na chwilę obecną to nie jestem w ogóle zadowolony . :-|. Będę wdzięczny za pomoc

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl