Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b3 JN]Mycie silnika

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Andrew^

[b3 JN]Mycie silnika

Post autor: Andrew^ » 19 lis 2007, 21:07

Witam,
drodzy forumowicze wreszcie mi sie udalo mam JN jeju jak lubie te przewody od wtryskiwaczy (swiecace) wooooow <mikolaj> silnik jeszcze stoi na biurku :-P myslalem nad jego wymyciem bo nie jest pierwszej czystosci, jak myslicie mycie w takim momencie jest bezpieczne i jak go wymyc na co uwazac ??

qterek18
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: qterek18 » 19 lis 2007, 21:51

witam...jezeli chcesz umyc silnik to uzywaj specjalnych plynów do tego przeznaczonych....trzeba dobrze i dokładnie potem przemyc woda...najlepiej karcherem....uwazaj szczegółnie na kopólke i przewody no i swiece...trzeba je dobrze zabezpieczyc przed woda....no i dla pewnosci jakos je przesuszuć...ja zawsze myje silnik (dwa razy do tej pory myłem ) przy zapalonym silniku.....jak jest cieply to szybciej woda od paruje....jak masz wszystko szczelne to nie powinno byc problemów...miłej zabawy :D

Awatar użytkownika
foxbat
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: foxbat » 20 lis 2007, 07:48

z drugiej strony przy odpalonym silniku trzeba uważać na kolektor wylotowy, zeby go za bardzo nie schłodzić wodą, bo trzaśnie

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 20 lis 2007, 12:08

witaj co do mycia silnika polecam środek ARKA firmy K2 jest on w spryskiwaczu jak do mycia szyb kosztuje 8 zł ściągnij przewody kopułkę i palec spryskaj cały silnik poczekaj 15 minut i opłucz karczerem bardzo dobry efekt aparat zapłonowy po myciu przedmuchaj sprężonym powietrzem albo poczekaj aż wyschnie pozdrawiam :-D

Awatar użytkownika
Danek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Damian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.2 KK
Kontakt:

Post autor: Danek » 20 lis 2007, 13:34

Andrew^ pisze:silnik jeszcze stoi na biurku
, skoro tak to nie ma strachu myj do woli :-) . Może być ten środek K2 czy cokolwiek innego do mycia silników, spłukaj karcherem i wydmuchaj wodę sprężonym powietrzem. Na koniec jeszcze możesz osuszyć zakamarki suszarką do włosów. Bylebyś wody nie wlał do cylindrów przez otwory świec, najlepiej jak wkręcisz na tę chwilę jakieś stare świece, a aparat zapłonowy dla wszystkiego owiń jakąś szmatą, a potem folią. Poza tym pozasłaniaj wszystkie otwory, którymi woda mogłaby się dostać do środka komory lub cylindrów, np. przez przepustnicę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl