drodzy forumowicze wreszcie mi sie udalo mam JN jeju jak lubie te przewody od wtryskiwaczy (swiecace) wooooow <mikolaj> silnik jeszcze stoi na biurku
[b3 JN]Mycie silnika
-
Andrew^
[b3 JN]Mycie silnika
Witam,
drodzy forumowicze wreszcie mi sie udalo mam JN jeju jak lubie te przewody od wtryskiwaczy (swiecace) wooooow <mikolaj> silnik jeszcze stoi na biurku
myslalem nad jego wymyciem bo nie jest pierwszej czystosci, jak myslicie mycie w takim momencie jest bezpieczne i jak go wymyc na co uwazac ??
witam...jezeli chcesz umyc silnik to uzywaj specjalnych plynów do tego przeznaczonych....trzeba dobrze i dokładnie potem przemyc woda...najlepiej karcherem....uwazaj szczegółnie na kopólke i przewody no i swiece...trzeba je dobrze zabezpieczyc przed woda....no i dla pewnosci jakos je przesuszuć...ja zawsze myje silnik (dwa razy do tej pory myłem ) przy zapalonym silniku.....jak jest cieply to szybciej woda od paruje....jak masz wszystko szczelne to nie powinno byc problemów...miłej zabawy 
- goldi j51
- Forum Audi 80

- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
witaj co do mycia silnika polecam środek ARKA firmy K2 jest on w spryskiwaczu jak do mycia szyb kosztuje 8 zł ściągnij przewody kopułkę i palec spryskaj cały silnik poczekaj 15 minut i opłucz karczerem bardzo dobry efekt aparat zapłonowy po myciu przedmuchaj sprężonym powietrzem albo poczekaj aż wyschnie pozdrawiam 
- Danek
- Forum Audi 80

- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
, skoro tak to nie ma strachu myj do woliAndrew^ pisze:silnik jeszcze stoi na biurku