[b4 1z 90km] powietrze w ukladzie gdzie szukac
-
- Forum Audi 80
[b4 1z 90km] powietrze w ukladzie gdzie szukac
po nocy w przewodzie ktory idzie od filtra do pompy pojawia sie powietrze i ciezko odpala pozniej juz tego powietrza niema fiiltr wymieniony przewod od zbiornika do filtra tez pompa sucha gdzie moze lezec przyczyna i gdzie jej szukac
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Nadwozie: Avant
- Kontakt:
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Powietrze może dostawać się przez przewody które ida od baku,uszczelkę od podgrzewacza (jest tam oring) , uszczelkę która jest od spodu przy czujniku lub przez opaski.Najprościej kupić pompkę gruszkę,zamontować przed filtrem i jak podpompujesz to znajdziesz przeciek.Drugi plus to ta pompka ma zawór zwrotny więc po nocy opalisz od kopa...
Witam panowie mam taki problem .Moja biała perełka po zalaniu ropy od kolegi niby dobrej zaczeła strasznie kopcić na początku na zimnym silniku zignorowałem to i jezdziłem dalej aż auto zaczeło przerywać np jadę 80km auto jedzie na 3 biegu i nagle całkowity brak mocy a za mną siwica i to konkretna i po chwili auto wskakuje na obroty i jedzie całkiem normalnie może mi ktoś powiedzieć co to może być ? Z góry dzięki za pomoc
Ostatnio zmieniony 07 lis 2013, 21:45 przez białadama, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
Przecież sam sobie odpowiedziałeś <ok>jebadellko pisze:Moja biała perełka po zalaniu ropy od kolegi niby dobrej zaczeła strasznie kopcić na początku na zimnym silniku zignorowałem to i jezdziłem dalej aż auto zaczeło przerywać np jadę 80km auto jedzie na 3 biegu i nagle całkowity brak mocy a za mną siwica i to konkretna i po chwili auto wskakuje na obroty i jedzie całkiem normalnie może mi ktoś powiedzieć co to może być ?
Pozazdrościć takich "kolegów " :roll:jebadellko pisze:po zalaniu ropy od kolegi niby dobrej zaczeła strasznie kopcić
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Kontakt:
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Zawsze dla testu można podłączyć (czyste) paliwo z jakieś (czystej) butelki prosto do pompy.
A skąd bierze się syf w filtrze i przewodach. Chyba nie materializuje się w paliwie po wyjściu ze zbiornika._Dave pisze:pozwolicie ze sie wtrace, mit o syfie w baku... sory ale nie chec mi sie w to wierzyc..