[All] Ile palą nasze autka ?
Ludzie to w ogóle jeżdżą za darmo, wystarczy pomyśleć, jak to możliwe, żeby silnik 2 litrowy spalił 10 litrów gazu po mieście, chyba, że nie wiem odpalają auto i robią 50 kilometrów kręcąc go do 2.5 tysiąca albo liczyć nie potrafią. Jeszcze, żeby to była sekwencja ale rozmawiamy o II gen. 10 litrów ten silnik w trasie spali przy prędkościach koło 130.
Jak u cb z temperaturą? Wymieniasz termostat zapobiegawczo czy nie dogrzewa Ci się silnik?
Jak u cb z temperaturą? Wymieniasz termostat zapobiegawczo czy nie dogrzewa Ci się silnik?
-
- Forum Audi 80
wiesz co , odnośnie termostatu to , przy ciągłej jeździ jest on na tej kresce przed 90stopni czyli to jest bodajże 70 stopni , albo nawet jeszcze przed nią , jak stoję w korku to wchodzi lekko za 90stopni i załącza się wentylator , jak ruszę z korku , pare min i znowu jest na 70 stopni lub niżej , więc sądzę że to wina termostatu
-
- Forum Audi 80
mi trzyma temparature +\- 87 w trasie i to jest logiczne , że jak działa termostat i jest zamkniety do tej temperatury. Bo niby od czego się chłodzić ma ciecz........ w ABT <osohozi> to jakiąs specjalna konstrukcja silnika?schack pisze:ja mam nowy termostat i mam to samo (ABT) to norma, w nowych autach te czujniki tak działają, że pokazują stało 90 stopni ale to wałek okrutny. Zmienia się temperatura płynu cały czas i to widać właśnie na czujniku. Rozumiem, że to się dzieje przy niskich temp zewnętrznych?
PS: nie ma sytuacji (niewymuszonej

To że Tobie pali ile pali nie znaczy że inni wypisują bajki.... wiesz ile spala W TRASIE 2.3; cztery gary o mocy dwa razy większej niż ABT? średnia prędkość z GPS przy 130 km\h 10,8 a przy 160km\h 13 litrów. Instalacja BRC Seqent.schack pisze:Ludzie to w ogóle jeżdżą za darmo, wystarczy pomyśleć, jak to możliwe, żeby silnik 2 litrowy spalił 10 litrów gazu po mieście, chyba, że nie wiem odpalają auto i robią 50 kilometrów kręcąc go do 2.5 tysiąca albo liczyć nie potrafią. Jeszcze, żeby to była sekwencja ale rozmawiamy o II gen. 10 litrów ten silnik w trasie spali przy prędkościach koło 130.
Pozdro :mrgreen:
-
- Forum Audi 80
No w trasie to jestem w stanie zrozumieć bo i 2.8 tyle spali.ślepak pisze:To że Tobie pali ile pali nie znaczy że inni wypisują bajki.... wiesz ile spala W TRASIE 2.3; cztery gary o mocy dwa razy większej niż ABT? średnia prędkość z GPS przy 130 km\h 10,8 a przy 160km\h 13 litrów. Instalacja BRC Seqent.schack pisze:Ludzie to w ogóle jeżdżą za darmo, wystarczy pomyśleć, jak to możliwe, żeby silnik 2 litrowy spalił 10 litrów gazu po mieście, chyba, że nie wiem odpalają auto i robią 50 kilometrów kręcąc go do 2.5 tysiąca albo liczyć nie potrafią. Jeszcze, żeby to była sekwencja ale rozmawiamy o II gen. 10 litrów ten silnik w trasie spali przy prędkościach koło 130.
Pozdro :mrgreen:
Mój pali teraz w mieście 14 litrów przy czym robię dystanse po 6 km w jedną stronę, w trasie 10l.
Rozumiem, że próbujesz wmówić, że ABK w mieście 10 litrów będzie paliło tak?
- jacek199315
- Forum Audi 80
- Ganimadeus
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80