[All] Ile palą nasze autka ?
Ludzie to w ogóle jeżdżą za darmo, wystarczy pomyśleć, jak to możliwe, żeby silnik 2 litrowy spalił 10 litrów gazu po mieście, chyba, że nie wiem odpalają auto i robią 50 kilometrów kręcąc go do 2.5 tysiąca albo liczyć nie potrafią. Jeszcze, żeby to była sekwencja ale rozmawiamy o II gen. 10 litrów ten silnik w trasie spali przy prędkościach koło 130.
Jak u cb z temperaturą? Wymieniasz termostat zapobiegawczo czy nie dogrzewa Ci się silnik?
Jak u cb z temperaturą? Wymieniasz termostat zapobiegawczo czy nie dogrzewa Ci się silnik?
-
- Forum Audi 80
wiesz co , odnośnie termostatu to , przy ciągłej jeździ jest on na tej kresce przed 90stopni czyli to jest bodajże 70 stopni , albo nawet jeszcze przed nią , jak stoję w korku to wchodzi lekko za 90stopni i załącza się wentylator , jak ruszę z korku , pare min i znowu jest na 70 stopni lub niżej , więc sądzę że to wina termostatu
-
- Forum Audi 80
mi trzyma temparature +\- 87 w trasie i to jest logiczne , że jak działa termostat i jest zamkniety do tej temperatury. Bo niby od czego się chłodzić ma ciecz........ w ABT <osohozi> to jakiąs specjalna konstrukcja silnika?schack pisze:ja mam nowy termostat i mam to samo (ABT) to norma, w nowych autach te czujniki tak działają, że pokazują stało 90 stopni ale to wałek okrutny. Zmienia się temperatura płynu cały czas i to widać właśnie na czujniku. Rozumiem, że to się dzieje przy niskich temp zewnętrznych?
PS: nie ma sytuacji (niewymuszonej ) , jak temperatura wzrośnie do punktu otwarcia termostatu to potem spadnie do 70stopni mimo odpalonego silnika...chyba, że na termostacie zaoszczędzone.....ale to już pogratulować oszczędzającemu na takich częściach
To że Tobie pali ile pali nie znaczy że inni wypisują bajki.... wiesz ile spala W TRASIE 2.3; cztery gary o mocy dwa razy większej niż ABT? średnia prędkość z GPS przy 130 km\h 10,8 a przy 160km\h 13 litrów. Instalacja BRC Seqent.schack pisze:Ludzie to w ogóle jeżdżą za darmo, wystarczy pomyśleć, jak to możliwe, żeby silnik 2 litrowy spalił 10 litrów gazu po mieście, chyba, że nie wiem odpalają auto i robią 50 kilometrów kręcąc go do 2.5 tysiąca albo liczyć nie potrafią. Jeszcze, żeby to była sekwencja ale rozmawiamy o II gen. 10 litrów ten silnik w trasie spali przy prędkościach koło 130.
Pozdro :mrgreen:
-
- Forum Audi 80
No w trasie to jestem w stanie zrozumieć bo i 2.8 tyle spali.ślepak pisze:To że Tobie pali ile pali nie znaczy że inni wypisują bajki.... wiesz ile spala W TRASIE 2.3; cztery gary o mocy dwa razy większej niż ABT? średnia prędkość z GPS przy 130 km\h 10,8 a przy 160km\h 13 litrów. Instalacja BRC Seqent.schack pisze:Ludzie to w ogóle jeżdżą za darmo, wystarczy pomyśleć, jak to możliwe, żeby silnik 2 litrowy spalił 10 litrów gazu po mieście, chyba, że nie wiem odpalają auto i robią 50 kilometrów kręcąc go do 2.5 tysiąca albo liczyć nie potrafią. Jeszcze, żeby to była sekwencja ale rozmawiamy o II gen. 10 litrów ten silnik w trasie spali przy prędkościach koło 130.
Pozdro :mrgreen:
Mój pali teraz w mieście 14 litrów przy czym robię dystanse po 6 km w jedną stronę, w trasie 10l.
Rozumiem, że próbujesz wmówić, że ABK w mieście 10 litrów będzie paliło tak?
- jacek199315
- Forum Audi 80
- Ganimadeus
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80