Chciałbym to zobaczyć ;p ew. co nazywasz dobrym ciągnięciem hehe Mówiłem, żebyś nagrał filmik ;p i doczekać się go nie mogę.Krzysiek 84 pisze:Ganimadeus pisze:Może na ori sterowniku (bo taki chyba masz?) większej różnicy nie ma, ale na 16bitowym z chipsem zmiana 1mg/R już daje bardzo widoczne zmianykamsta pisze:Tak więc panowie dawka ustawiona na 3.2 i żadnej zadymy nie ma. Szału w sumie też nie ale lepiej ciągnie na niskich obrotach. I w sumie o to mi chodziło. Dzięki panowie za pomoc pozdrawiam.
Moj przy 5 mg ładnie ciągnie, a co by było gdyby 3 mg było ustawione :mrgreen: :shock:
[1.9TDI 1Z] Dawka paliwa.
- Ganimadeus
- Forum Audi 80
Witam wszystkich.
Przy okazji tematu odnośnie dawki paliwa w silniku 1Z chciałbym także zapytać kolegów o jedną rzecz. Dziś z powodzeniem zmieniłem uszczelkę pod nastawnikiem. Dawka paliwa ustawiona według wartości odczytanej przed odkręceniem nastawnika i jest ok, autko jeździ jak trzeba. Tyle, że wartość odczytana (i później ustawiona) jest nieco dziwna, bo wynosi 30... Napięcie z czujnika przesuwu nastawnika w normie, około 1,5 (dokładnie nie pamiętam). Czy możliwe, że VAG wyświetla wartość dawki paliwa bez kropki/przecinka? Wówczas byłoby ok - 3,0. Użyty program to VAG 4.09. Czy jednak może być coś nie tak z dawką?
Przy okazji tematu odnośnie dawki paliwa w silniku 1Z chciałbym także zapytać kolegów o jedną rzecz. Dziś z powodzeniem zmieniłem uszczelkę pod nastawnikiem. Dawka paliwa ustawiona według wartości odczytanej przed odkręceniem nastawnika i jest ok, autko jeździ jak trzeba. Tyle, że wartość odczytana (i później ustawiona) jest nieco dziwna, bo wynosi 30... Napięcie z czujnika przesuwu nastawnika w normie, około 1,5 (dokładnie nie pamiętam). Czy możliwe, że VAG wyświetla wartość dawki paliwa bez kropki/przecinka? Wówczas byłoby ok - 3,0. Użyty program to VAG 4.09. Czy jednak może być coś nie tak z dawką?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Hehe ...jakbyś ustawił wartość 30 w miligramach ,to raczej na pewno byś nie odpalił Wiec coś ci się jednostki ,albo okienka w vagu pomyliły :mrgreen: warość 3,0 jest w miligramach w 4 tym okienku bloku 001 ,i tu mamy z przecinkiem .A 30 , to jednostki z bloku 000 z 4 tego okienka i tu nie ma przecinków 8-) ...przynajmniej w vag com 3,11...Tyle że i tak się nie zgadza ,bo 30 z bloku 000 ,odpowiada 6,0 mg ,z bloku 001nyquist pisze: Dawka paliwa ustawiona według wartości odczytanej przed odkręceniem nastawnika i jest ok, autko jeździ jak trzeba. Tyle, że wartość odczytana (i później ustawiona) jest nieco dziwna, bo wynosi 30... Napięcie z czujnika przesuwu nastawnika w normie, około 1,5 (dokładnie nie pamiętam). Czy możliwe, że VAG wyświetla wartość dawki paliwa bez kropki/przecinka? Wówczas byłoby ok - 3,0. Użyty program to VAG 4.09. Czy jednak może być coś nie tak z dawką?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
W takim razie sory 8-) Ja tam nie wiem ,co pokazuje deltascan w "wykresie od wszystkiego " ...wiem ile powinien pokazać vag com ,w bloku od dawki paliwa ,na biegu jałowymaudik11 pisze:ale sprawdzałem doładowanie na deltascan i tam jest wykres od wszystkiego . i na biegu jałowym pokazywało troszkę za dużą. i sprawdzałem doładowanie jak jechałem i tam wszystko pokazuje na wykresie i też pokazywało dawkę i jak potem sprawdzałem z tabelą to w granicach tabeli była .
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek