https://audi80.pl/all-opis-bezpieczn ... -vt120.htmwin386 pisze:Rozumiem
A czy to jest normalne, że pod pokrywką na podszybiu brakuje przekaźnika numer 2, 3 i 4 ? Któryś z tych przekaźników odpowiada za świece, tyle wyczytałem.
Nie ma także bezpiecznika numer 5.
[80 b4 1.9 tdi] świece żarowe nie grzeją pomocy!
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Aż tak leniwy nie jestem, trafiłem na ten temat, ktoś zadał podobne pytanie do mojego i nie dostał odpowiedzi.Krzysiek 84 pisze:https://audi80.pl/all-opis-bezpieczn ... -vt120.htmwin386 pisze:Rozumiem
A czy to jest normalne, że pod pokrywką na podszybiu brakuje przekaźnika numer 2, 3 i 4 ? Któryś z tych przekaźników odpowiada za świece, tyle wyczytałem.
W dyskusji padają odpowiedzi na pytanie do czego służą owe przekaźniki i wymieniony bezpiecznik, jednak czy jest ktoś w stanie odpowiedzieć czy tak rzeczywiście powinno być, że skrzynka jest wybrakowana z przekaźników do went. chłodnicy i świec żarowych w konkretnym przypadku - 1Z Bosh, 94r.
Właśnie nie mam bladego pojęcia Przyjacielu, nie chciałbym niemiłej niespodzianki, że z samego rana wsiadam do auta przy nagłym ochłodzeniu...przekręcam kluczyk i bach...nie trybi silnik. :shock:
Ponadto przepalony mam bezpiecznik nr 22. To taki kawałek blachy wkręconej na dwie śruby, to mnie zaniepokoiło i stąd cała moja dociekliwość.
Ponadto przepalony mam bezpiecznik nr 22. To taki kawałek blachy wkręconej na dwie śruby, to mnie zaniepokoiło i stąd cała moja dociekliwość.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Musiało by sie zrobic nagle co najmniej 5 stopni poniżej zera :mrgreen: żebyś poczuł że nie odpala od strzała To silnik z bezpośrednim wtryskiem i o ile jest w dobrym stanie technicznym ,to przy poustawianych wszystkich parametrach jak należy ,odpala bez problemy w temperaturach poniżej zera ,nawet przy wszystkich świecach spalonych 8-)win386 pisze:nie chciałbym niemiłej niespodzianki, że z samego rana wsiadam do auta przy nagłym ochłodzeniu...przekręcam kluczyk i bach...nie trybi silnik. :shock:
win386 pisze:A czy to jest normalne, że pod pokrywką na podszybiu brakuje przekaźnika numer 2, 3 i 4 ? Któryś z tych przekaźników odpowiada za świece, tyle wyczytałem.
I wszystko jasne, może to kiedyś zaoszczędzi czas innym użytkownikom.Szara80tkaTdi pisze:w miejscu bezpiecznika nr5 powinno byc pusto, przekaznik wentylatorow drugiego biegu jest pod kierownica, nie na podszybiu, a bezpiecznik drugiego biegu jest pod pozycja nr 15
co do uzupelniania tych przekaznikow z pozycji nr 2 i 3, 1Z ma tam pusto przynajmniej rok 92 i 93
[url=http://images46.fotosik.pl/868/4dda1f1d99f9c418m.jpg]Obrazek[/URL]
Przekaźnik numer 4 obsługuje spryskiwacze reflektorów.
Pozdrawiam !
witam . ja dziś byłem u znajomego na warsztacie i sprawdził mi kąt wtrysku ...z wykresu był idealnie ustawiony . i z ciekawości sprawdził mi świece żarowe(ma jakieś urządzenie do tego ) i mówił że świeca powinna grzać po ok 3sekundach a u mnie mówił że dopiero po ok 9 sekundach grzeją ... i nie wiem co to . dodam że rano dziwnie pali . Kiedyś było -8chyba postał wieczorem i świece zagrzały niby i tak jakby nie mógł złapać silnik ..... filtr paliwa i układ ok .
- Łukasz1990
- Forum Audi 80
- Łukasz1990
- Forum Audi 80
- Łukasz1990
- Forum Audi 80