[b3] Stylizacja - koncepcja, dodatki, opinie
- topor
- Forum Audi 80
- Imię: Toporski
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ACE+lpg
- Kontakt:
[b3] Stylizacja - koncepcja, dodatki, opinie
Witajcie,
mam nielada dylemat co zrobix z moaja audianka , chce poprawic jej wyglad, nie jakis wies tuning tylko cos ze smakiem, aby nadalo jej jeszce wiekszego wdzieku, prosze o wasze opinie
mam nielada dylemat co zrobix z moaja audianka , chce poprawic jej wyglad, nie jakis wies tuning tylko cos ze smakiem, aby nadalo jej jeszce wiekszego wdzieku, prosze o wasze opinie
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2010, 12:25 przez topor, łącznie zmieniany 3 razy.
Ja wiem że jestem konserwatywny, ale zostawiłbym ją tak jak jest ,nawet z pomarańczowymi kierunkami, bo jest śliczna i oryginalna.
Ale możesz zrobić parę modów typu wstawienie obrotomierza, elektrycznych szyb, reflektorów przeciwmgielnych. Warto też zająć się zawartością pod maską :mrgreen: . Dołożyć osłonę akumulatora, porządnie wszystko wyczyścić i poprawić powłoki lakiernicze, i na przykład walnąć na jakiś jaskrawy kolor obudowę filtra powietrza, albo dać do chromowania pokrywę zaworów...
Ale możesz zrobić parę modów typu wstawienie obrotomierza, elektrycznych szyb, reflektorów przeciwmgielnych. Warto też zająć się zawartością pod maską :mrgreen: . Dołożyć osłonę akumulatora, porządnie wszystko wyczyścić i poprawić powłoki lakiernicze, i na przykład walnąć na jakiś jaskrawy kolor obudowę filtra powietrza, albo dać do chromowania pokrywę zaworów...
Możesz robić wszystko co chcesz, ale moim zdaniem najładniejszy samochód to w pełni oryginalny samochód. Zauważ jak wyglądają i jak uznawane są samochody sprzed kilkunastu, kilkudziesięciu lat. Im bardziej oryginalny tym więcej punktów. Na pewno z silnikiem coś zrób (jak już sam pisałeś), kolega polecił przeciwmgłowe, ładne aluski. Nie polecam żadnych naklejek na lakierze, okapików (wieś tuning). Wszystko powinno być robione w granicach rozsądku, ale zależy kto co lubi. Mnie generalnie szlag trafia jak widzę kolesi z mieściny poniżej 20 mieszkańców robiących ze swojego np. Audiczka B3 - bardzo niską z odrapanymi i poobłamywanymi okapami choinkę. Wrrrr.....
Zrób jak Ci się będzie podobało, ale pamiętaj - MIEJ UMIAR I GUST !!!
pzdr
Zrób jak Ci się będzie podobało, ale pamiętaj - MIEJ UMIAR I GUST !!!
pzdr
- topor
- Forum Audi 80
- Imię: Toporski
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ACE+lpg
- Kontakt:
no mnie chodzi o to samo Co Tobie... cos malego w granicach rozsadku, zadne niebieskie lampki, dokladki do spojlerow itd... tak zeby wygladalo oryginalnie i z gustem, chodz jeste nastolatkiem, nie kreci mnie wies tuning jak 90% mlodych mysle ze ładne alu (orginalne oczywicie) + chromowana pokrywa, i bedzie loox:) w dodatku ze lakier wyglada jak nowy po mojej ciezkiej pracy:D
-
- Forum Audi 80
alufelgi - 15 oczywiście (skoro ma byc w granicach rozsądku)nie koniecznie oryginały, ale żeby były ładne
możesz zapodać przedni zderzak od coupe (jak chcesz byc bardziej ekstrawagancki to wrzuć od S2 albo RS2)
koniecznie halogeny i białe kierunki w zderzaku... obecne pomarancze obok reflektorów zamienić na białe, albo od razu na zespolone (koszt ok 500zł/kpl)
Z tyłu wstaw blendę od B4 - w B3 seryjnie bodajże była blacha
Wewnątrz: dostaw obrotek jak nie masz, dorzuć wyśw.temperatury, ringi, dorzuć dodatkowe wskaźniki... jak Cię stać to dorzuć elektryczne szyby i lusterka :mrgreen:
powodzenia
zrób też polerkę karoserii - do bardzo dużo zmienia w wyglądzie
możesz zapodać przedni zderzak od coupe (jak chcesz byc bardziej ekstrawagancki to wrzuć od S2 albo RS2)
koniecznie halogeny i białe kierunki w zderzaku... obecne pomarancze obok reflektorów zamienić na białe, albo od razu na zespolone (koszt ok 500zł/kpl)
Z tyłu wstaw blendę od B4 - w B3 seryjnie bodajże była blacha
Wewnątrz: dostaw obrotek jak nie masz, dorzuć wyśw.temperatury, ringi, dorzuć dodatkowe wskaźniki... jak Cię stać to dorzuć elektryczne szyby i lusterka :mrgreen:
powodzenia
zrób też polerkę karoserii - do bardzo dużo zmienia w wyglądzie
zobacz jak moja b3 wygląda moze i Tobie podsunie to jakieś pomysły
http://morus.fotosik.pl/albumy/104891.html#e
od razu mówie ze to nie jest mój pomysł przerabiania na b4 juz taką kupiłem i ja dopieściłem ale mi się podoba:-)
tez bym chciał coś zrobić zeby ładniej wyglądała więc tu mam pytanie jest mowa o chromowaniu pokrywy zaworów mianowicie czy to się da samemu???????
http://morus.fotosik.pl/albumy/104891.html#e
od razu mówie ze to nie jest mój pomysł przerabiania na b4 juz taką kupiłem i ja dopieściłem ale mi się podoba:-)
tez bym chciał coś zrobić zeby ładniej wyglądała więc tu mam pytanie jest mowa o chromowaniu pokrywy zaworów mianowicie czy to się da samemu???????
Ostatnio zmieniony 28 lut 2010, 22:21 przez morus, łącznie zmieniany 1 raz.
Tu masz definicję procesu chromowania z wikipedii: http://pl.wikipedia.org/wiki/Chromowanie . Teraz sam sobie odpowiedz czy cokolwiek będziesz w stanie w domu pokryć chromem.
Pokrywę zaworów możesz sobie co najwyżej wypolerować. Jeśli zrobisz to bardzo dokładnie uzyskasz efekt prawie jak chrom.
Pokrywę zaworów możesz sobie co najwyżej wypolerować. Jeśli zrobisz to bardzo dokładnie uzyskasz efekt prawie jak chrom.
genialnie wygląda z tą blendąmorus pisze: http://morus.fotosik.pl/albumy/104891.html
Maroonio widziałem kiedyś B3 ze zderzaczkiem od RS2... świetnie wyglądała :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 28 lut 2010, 22:26 przez cobra, łącznie zmieniany 1 raz.
sebolec pisze:Tu masz definicję procesu chromowania z wikipedii: http://pl.wikipedia.org/wiki/Chromowanie . Teraz sam sobie odpowiedz czy cokolwiek będziesz w stanie w domu pokryć chromem.
no to kolego juz więcej nie pomyśle nawet o samodzielnym chromowaniu he he trosze to zaskomplikowane :lol: ale wypolerować chyba spróbóje 8-)