Labiel pisze:Ja to wiedzę że powoli wpadam w uzależnienie kręcenia jak większość Tdieslowców którzy się za to zabrali.
z kąd ja to znam :mrgreen: tez kiedys jak zaczynałem krecić to sie nawet tego bałem i dość długi czas nie chciałem nic ruszać, ale jak zaczołem to nie było już końca i umiaru :mrgreen: teraz wciągnołem kolege z osiedla też nie chciał a teraz codziennie coś kreci i chce wiecej mocy

, popołudniem wrzuce wyniki dzisiejszych modów.
[ Dodano: 2007-11-15, 08:22 ]
Tak wiec wszystko poszło zgodnie z planem :mrgreen: dodatkowo jestsem bardzo zadowolony, bo ustąpił problem z nastawnikiem pompy poprostu przestało szarpać, pewnie z tego powodu że nastawnk chodzi w innym zakresie.... Zabawy było nie lada ale ustawiłem z kolegą wszystko jak chciałem. Seria po zmierzeniu miała 98PS po zmianie wtrysków 105PS, a po wprowadzeniu programu 128PS :mrgreen: i 298nM, dodatkowo przestał szfankować N75, przesuneliśmy jego max o 0.40 bara w stosunku do doładowania które jest teraz, kolega zrobił dodatkowo coś co w praktyce ogranicza jego bezsensowne włanczanie sie np. po odpaleniu silnika, jednym słowem nie łapie już notlaufa :mrgreen: przy overboostach. Wiecej autko stało sie teraz bardzo fajnie elastyczne, właściwie to jeździ nim sie jak TD, wysoki bieg niskie obroty i nie mówi ze nie może

przyśpieszenie jak na taką mase tez jest niezłe jak narazie mierzone stoperem na półsniegowej nawietrzchni to wynik w granicach 11-11.5s dzisiaj bedzie mierzony g-techem to myśle ze bedzie mniej niż 11s. V-maxa nie mialem okazji sprawdzić, ale wyraznie kreci sie w wyższe obroty niż przed modami <ok> W planie obecnie mam zmianie końcówek wtryskow na te od VW T4 z tego co robił już tak kolega u siebie w skodzie octavi to po programie i hamowni wyszło 175PS silnik 1Z... Jeszcze jedną ciekawostką jest to że komputer w mojej niuni pochodził od VW Sharana :?: dla czego tego nikt nie wie, program który był wgrany wyglądał na org, audi, ale komp po numerach z sharana, co też przyspozyła nam ta niewiedza problemów na jakies 3h. Ogólnie jestem bardzo zadowolony i myśle nad dalszmi modami.