[B4 Sedan] Rezanko tylnych lamp
[B4 Sedan] Rezanko tylnych lamp
Wpadłem dziś na pomysł że sobie zrezam lampy Tak poprostu z nudów
Zabrałem sie do roboty po wczesniejszym przegladnieciu warsztatu na www.rezacze.pl
Pomysłodawcą był UFOtm http://rezacze.pl/warsztat/ufo_lampy/ufo_lampy.html
Wyciągnełem lampy...
no i krok po kroku
1. Wyczyszczenie
2. przygotowanie do malowania
- oklejenie
- zrobienie pasków zeby był biały prześwit (co by mi dowodu nie zabrało za całe czerwone)
3. Malowanie - 4 warstwy
4. Po wyschnieciu złozenie do kupy
Przy okazji wymieniłem zarówki oświetlenia tablicy rej. na białe led
Niestety fotki nocą... jak zrobie za dnia to wkleje.
Zabrałem sie do roboty po wczesniejszym przegladnieciu warsztatu na www.rezacze.pl
Pomysłodawcą był UFOtm http://rezacze.pl/warsztat/ufo_lampy/ufo_lampy.html
Wyciągnełem lampy...
no i krok po kroku
1. Wyczyszczenie
2. przygotowanie do malowania
- oklejenie
- zrobienie pasków zeby był biały prześwit (co by mi dowodu nie zabrało za całe czerwone)
3. Malowanie - 4 warstwy
4. Po wyschnieciu złozenie do kupy
Przy okazji wymieniłem zarówki oświetlenia tablicy rej. na białe led
Niestety fotki nocą... jak zrobie za dnia to wkleje.
- RaKo
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Przerabiałem to w sedanie aż na koniec umyłem, dużo lepiej prezentują się lampki kolor line. Pooglądaj fotki i dojrzysz że to inaczej jest pomalowane. Mianowicie jest biały kwadracik a nie w paseczki UFOtm też to później pozmieniał.
Blende miałem czerwoną taki to plasticzek był jak na światłach odblaskowy, kupiłem na allegro, koleś miał tego mnóstwo. Efekt był taki ,że założyłem i popatrzyłem i zdjąłem poszła na wieś. Hehe. Chyba Frano w swojej czerwonej miał taką. Wg mnie wieś tuning, ale to kwestia gustu. Lepiej tą oryginalna pomaluj pod kolor auta. <ok> Tak zrobiłem w sedanie tylko był zielony. :mrgreen:
Co Ci się stało z wydechem :?: :shock:
Edit by UFOtm: nie wiem skad takie informacje ze pozmienialem, chyba ze chodzi o blende (moja byla przerobiona od coupe) ... ortograf poprawiony rowniez...
Blende miałem czerwoną taki to plasticzek był jak na światłach odblaskowy, kupiłem na allegro, koleś miał tego mnóstwo. Efekt był taki ,że założyłem i popatrzyłem i zdjąłem poszła na wieś. Hehe. Chyba Frano w swojej czerwonej miał taką. Wg mnie wieś tuning, ale to kwestia gustu. Lepiej tą oryginalna pomaluj pod kolor auta. <ok> Tak zrobiłem w sedanie tylko był zielony. :mrgreen:
Co Ci się stało z wydechem :?: :shock:
Edit by UFOtm: nie wiem skad takie informacje ze pozmienialem, chyba ze chodzi o blende (moja byla przerobiona od coupe) ... ortograf poprawiony rowniez...
Ostatnio zmieniony 21 lut 2010, 17:08 przez RaKo, łącznie zmieniany 1 raz.