Niedawno kupiłem okazyjnie audi 80 b3 na mechanicznym wtrysku. Auto przeszło wizytę u mechanika i jego stan jest "prawie salonowy" z wyjątkiem pracy silnika. Sprawa wygląda następująco: Na Pb auto chodzi równiutko, pali z pierwszego, podczas przyspieszenia czasem bardzo delikatnie szarpie i nie wiem dlaczego ale ciężko jest pojechać szybciej niż 100km/h. Na LPG jest bardzo podobnie, nie ma problemow z paleniem chodzi równo, ale z osiągami jest coś nie w porządku. Dodam jeszcze, że gość dał śrubkę do regulacji wolnych obrotów, co słyszałem, że przy wtryskach mechanicznych nie powinno występować. Nie wiem czy to jakieś ma znaczenie. A co do wizyty u mechanika, dobrze wiecie jak kończy się to z tymi modelami silnika. Chyba, że ktoś z Was zna dobrego Magika od Mechanicznych wtrysków w lubelskim i może polecić. Mam nadzieję, że cały układ wymaga regulacji, ale jeśli macie jakieś pomysły piszcie, będę mierzył, badał, sprawdzał, żeby samochodzik chodził jak mu było dane z fabryki

Auto kupiłem od człowieka, który widać miał dobre chęci i większość rzeczy robił sam. Poprawiłem po nim elektrykę, bo była poskręcana na "ryja"

Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie.