[B4 TDi 1Z] hybryda turbiny garret T2, T15
to jest faktycznie masakra, ja to bym uprosil kogos zeby wsiadl i delikatnie gazowal zeby utrzymac ten dzwiek a sam bym skakal do okola silnika szukajac z kad sie ten dzwiek wydostaje bo faktycznie tak byc nie powinno wg mnierodzynek87 pisze:katalizator wywalilem rok temu i zmienilem pierscionek na nowy... nie wiem co to moze uzmyslowie jak to chodzi filmikiem:
mialem tez taka przypadlosc ze weze itp byly wszystkie szczelne ale jak turbo juz cos dmuchalo, nieszczelnosc sie robila pod opaska ta skrecana ale to dopiero bylem w stanie stwierdzic jak kostrz przygazowal a ja zlokalizowalem ktora opaska do wymiany, polecam zainwestowac w obejmy SGB, szerokie i pancerne, juz nie wspomne ze w bonusie estetyka wg mnie zajebista
Mi turbo też ciut hałasuje, ale dużo słabiej niż słychać na filmie i tylko na zimnym motorze, jak mam już 50-60' nic już nie słychać I tak jak pisze kolega _Dave, również polecam szerokie obejmy Ostatnio też walczyłem z nieszczelnością w dolocie i zmieniłem pare opasek ze zwykłych na SGB, teraz jest dobrze
- rodzynek87
- Forum Audi 80
- rodzynek87
- Forum Audi 80
Oleju hmmm nic nie bierze.. odme wywalilem celem sprawdzenia węży.. za turbem sucho.. mam w domu jeszcze dwie turbawki jedna stara t2 która puszczala olej na zewnątrz i w bdb stanie t-15 z audi a4 bo miałem przejść na t-15 ale kostrz mnie namówił żeby nie pchać się w małe turbo bo cel jest około 140km a jednak t-15 już puchnie. Olej mobil 10w-40. Hybryda nie wiem czy mam tyle czasu pieniędzy i zdolności manualnych elektronik ze mnie i przeciętny mechanik turba jeszcze nigdy nie rozbieralem nie wiem czy bym sobie poradził.
[ Dodano: 2014-06-24, 21:00 ]
LuZ około 1mm w bok. Lekko się obraca. Kostrz mówi że to raczej wina turbo więc pewnie tak jest.
[ Dodano: 2014-06-24, 21:00 ]
LuZ około 1mm w bok. Lekko się obraca. Kostrz mówi że to raczej wina turbo więc pewnie tak jest.
rodzynek87, To dziwne że tak głośno chodzi te turbo, też obstawiałbym że to może być nieszczelność, Ogólnie zasada jest taka że jak turbo za dużo oleju nie wciąga i wirnik za mocno nie lata... to się śmiga Skoro masz uszkodzone turbo zapasowe to bierz na stół i zapoznaj się z tematem to nie takie trudne jak się wydaje
- rodzynek87
- Forum Audi 80
Mam 4szt. 60-63mm chyba i 4szt. 56-59mm, te drugie ciężej jest nałożyć, trzeba mocno rozkręcić ale później możesz bardzo mocno zacisnąć
[ Dodano: 2014-06-26, 17:26 ]
Taka ciekawostka jeśli ktoś nie wie to od niedawna weszły na rynek końcówki wtrysków 216 firmy WZM - "Wuzetem"
http://allegro.pl/rozpylacz-koncowka-wt ... 14248.html
Taka ciekawostka jeśli ktoś nie wie to od niedawna weszły na rynek końcówki wtrysków 216 firmy WZM - "Wuzetem"
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ostatnią rzeczą jaką mógłbym zrobić to zamawiać przez allegro te końcówki zwłaszcza, że firma ostrzega przed podróbkami swoich produktów. Kto chce niech ryzykuje... ja jak już zamawiam u samego producenta <ok> Potem opinie, że kupiłem WUZETEMA i leje....brabus124 pisze:Mam 4szt. 60-63mm chyba i 4szt. 56-59mm, te drugie ciężej jest nałożyć, trzeba mocno rozkręcić ale później możesz bardzo mocno zacisnąć
- rodzynek87
- Forum Audi 80
napisz co bys chcial konkretniej zobaczyc, z porad to proponoiwal bym kupic kolektor ssacy z silnika BMM, dorobic flansze i pozniej zmienic calosc miedzy kolektor - icek, albo w ogole juz wpakowac intercooler z fiata grande punto albo frontery
mam jeszcze cos takiego:
mam jeszcze cos takiego:
Ostatnio zmieniony 05 lut 2016, 22:36 przez _Dave, łącznie zmieniany 2 razy.
Akurat dzwoniłem do firmy WZM i gość powiedział że właśnie ta firma która sprzedaje na allegro, bierze bezpośrednio od WZM te końcówki więc nie ma co się tak spinaćFrancis1982 pisze:Ostatnią rzeczą jaką mógłbym zrobić to zamawiać przez allegro te końcówki zwłaszcza, że firma ostrzega przed podróbkami swoich produktów. Kto chce niech ryzykuje... ja jak już zamawiam u samego producenta <ok> Potem opinie, że kupiłem WUZETEMA i leje....brabus124 pisze:Mam 4szt. 60-63mm chyba i 4szt. 56-59mm, te drugie ciężej jest nałożyć, trzeba mocno rozkręcić ale później możesz bardzo mocno zacisnąć
Ja i tak bardziej jestem nakręcony na 230stki, tylko że na to trzeba już mieć więcej kapusty :-| Ale by się już miało konkretne wtryski z zapasem 8-)
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Nawet i w tej kwestii się u nich pytałem. <ok>brabus124 pisze:Akurat dzwoniłem do firmy WZM i gość powiedział że właśnie ta firma która sprzedaje na allegro, bierze bezpośrednio od WZM te końcówki więc nie ma co się tak spinaćFrancis1982 pisze:Ostatnią rzeczą jaką mógłbym zrobić to zamawiać przez allegro te końcówki zwłaszcza, że firma ostrzega przed podróbkami swoich produktów. Kto chce niech ryzykuje... ja jak już zamawiam u samego producenta <ok> Potem opinie, że kupiłem WUZETEMA i leje....brabus124 pisze:Mam 4szt. 60-63mm chyba i 4szt. 56-59mm, te drugie ciężej jest nałożyć, trzeba mocno rozkręcić ale później możesz bardzo mocno zacisnąć
Ja i tak bardziej jestem nakręcony na 230stki, tylko że na to trzeba już mieć więcej kapusty :-| Ale by się już miało konkretne wtryski z zapasem 8-)
Jak wyglądała by produkcja z korekcją wypływu? No i dało by radę nawet i 5x0.240 a nawet więcej typu 0.260. <ok> <ok> <ok>
Tylko jeden problem. Minimum 300 sztuk na uruchomienie produkcji i przestawienie linii produkcyjnej. Gdybym miał kapitał byłby to za...isty interes <ok>