Audi Cabriolet 2.6 V6
Nie wiem gdzie to tutaj zapytam..
Panowie, poszukuję kogoś z Warszawy i okolic, kto podejmie się renowacji jednej alufelgi 15' (Audi Speedline).
Otóż, posiadam takie jedno koło i pomyślałem, że zrobię sobie z niego element wystroju "gabinetu" - czyt. mojej Idylli.
I co? Zakupiłem już preparat do usuwania powłoki lakiernicznej, papier ścierny, "śpraje" i.. okazało się, że z uwagi na pracę nie będę mieć na to czasu
Chciałbym to komuś zlecić. Możecie podać namiary do kogoś sensownego? Poniżej zdjęcia.
Panowie, poszukuję kogoś z Warszawy i okolic, kto podejmie się renowacji jednej alufelgi 15' (Audi Speedline).
Otóż, posiadam takie jedno koło i pomyślałem, że zrobię sobie z niego element wystroju "gabinetu" - czyt. mojej Idylli.
I co? Zakupiłem już preparat do usuwania powłoki lakiernicznej, papier ścierny, "śpraje" i.. okazało się, że z uwagi na pracę nie będę mieć na to czasu
Chciałbym to komuś zlecić. Możecie podać namiary do kogoś sensownego? Poniżej zdjęcia.
- quattroBandit
- Audi 80 Klub
Klubowicze i użytkownicy. Mam do sprzedania sprężyny na przód, które jeździły w kabriolecie. Obniżenie możecie zobaczyć na zdjęciach:
Tak wyglądało auto z kołami 17' i oponami o parametrach 225/45.
A tak na kołach 17' i oponach o parametrach 205/40.
Poniżej zdjęcia sprężyn:
Wg. strony producenta obniżenie wynosi -40.
Sprzedaję ponieważ po 2 latach.. udało mi się jakoś zebrać i założyć sprężyny -60 oraz zamontować grubsze dystanse, przez co ww. sprężyny są mi zbędne.
Cena? Proszę proponować na PW. Z racji, że sprężyny są wstępnie zarezerwowane ale to nic pewnego to nie podaję też ceny a ogłoszenie nie ląduje w autogiełdzie z uwagi na jej brak.
Poza tym, (muszę to napisać bo potem zapomnę) w aucie zrobione:
- szpilki kolektora układu wydechowego (objawiało się to "tykaniem" silnika),
- końcówka drążka kierowniczego,
- uszczelka kolektora wydechowego,
- uszczelka pokrywy zaworów (prawa),
- prostowanie kół przednich,
- dostosowanie dystansów u tokarza do kół RH + dla świętego spokoju pierścienie.
[ Dodano: 2014-10-04, 08:58 ]
W dniu 13.04.2011 r. informowałem o paczce od duo ( https://audi80.pl/audi-cabriolet-26- ... htm#598049 ), w której przyszły sprężyny Weitec -60 mm. Zostały one zamontowane 2/3 tygodnie temu.. :evil:
Tak wyglądało auto z kołami 17' i oponami o parametrach 225/45.
A tak na kołach 17' i oponach o parametrach 205/40.
Poniżej zdjęcia sprężyn:
Wg. strony producenta obniżenie wynosi -40.
Sprzedaję ponieważ po 2 latach.. udało mi się jakoś zebrać i założyć sprężyny -60 oraz zamontować grubsze dystanse, przez co ww. sprężyny są mi zbędne.
Cena? Proszę proponować na PW. Z racji, że sprężyny są wstępnie zarezerwowane ale to nic pewnego to nie podaję też ceny a ogłoszenie nie ląduje w autogiełdzie z uwagi na jej brak.
Poza tym, (muszę to napisać bo potem zapomnę) w aucie zrobione:
- szpilki kolektora układu wydechowego (objawiało się to "tykaniem" silnika),
- końcówka drążka kierowniczego,
- uszczelka kolektora wydechowego,
- uszczelka pokrywy zaworów (prawa),
- prostowanie kół przednich,
- dostosowanie dystansów u tokarza do kół RH + dla świętego spokoju pierścienie.
[ Dodano: 2014-10-04, 08:58 ]
W dniu 13.04.2011 r. informowałem o paczce od duo ( https://audi80.pl/audi-cabriolet-26- ... htm#598049 ), w której przyszły sprężyny Weitec -60 mm. Zostały one zamontowane 2/3 tygodnie temu.. :evil:
Ostatnio zmieniony 09 paź 2014, 12:59 przez quick, łącznie zmieniany 2 razy.
stawsz, może gwint.. i to może kiedyś.. Chyba, że pojawi się coś w dobrej cenie i w dobrym stanie.
Prędzej skupię się na silniku.. Chociaż ja i tak nie osiągam tym autem niebotycznych prędkości bo poruszam się nim tylko po mieście.. Więc jedyne miejsce do rozwinięcia prędkości dla mnie to Trasa Siekierkowska i wsio
Prędzej skupię się na silniku.. Chociaż ja i tak nie osiągam tym autem niebotycznych prędkości bo poruszam się nim tylko po mieście.. Więc jedyne miejsce do rozwinięcia prędkości dla mnie to Trasa Siekierkowska i wsio
Panowie, zakupiłem skórzane fotele do auta. Mam pytanie związane z koniecznością ich regeneracji.
Czy są preparaty, które polecanie aby zrobić to "homemade" czy od razu dać to specjalisty?
Czy są preparaty, które polecanie aby zrobić to "homemade" czy od razu dać to specjalisty?
Ostatnio zmieniony 06 lis 2014, 21:57 przez quick, łącznie zmieniany 1 raz.