Audi Cabriolet 2.6 V6
Nie wiem gdzie to tutaj zapytam..
Panowie, poszukuję kogoś z Warszawy i okolic, kto podejmie się renowacji jednej alufelgi 15' (Audi Speedline).
Otóż, posiadam takie jedno koło i pomyślałem, że zrobię sobie z niego element wystroju "gabinetu" - czyt. mojej Idylli.
I co? Zakupiłem już preparat do usuwania powłoki lakiernicznej, papier ścierny, "śpraje" i.. okazało się, że z uwagi na pracę nie będę mieć na to czasu
Chciałbym to komuś zlecić. Możecie podać namiary do kogoś sensownego? Poniżej zdjęcia.
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Panowie, poszukuję kogoś z Warszawy i okolic, kto podejmie się renowacji jednej alufelgi 15' (Audi Speedline).
Otóż, posiadam takie jedno koło i pomyślałem, że zrobię sobie z niego element wystroju "gabinetu" - czyt. mojej Idylli.
I co? Zakupiłem już preparat do usuwania powłoki lakiernicznej, papier ścierny, "śpraje" i.. okazało się, że z uwagi na pracę nie będę mieć na to czasu

Chciałbym to komuś zlecić. Możecie podać namiary do kogoś sensownego? Poniżej zdjęcia.
- quattroBandit
- Audi 80 Klub
Klubowicze i użytkownicy. Mam do sprzedania sprężyny na przód, które jeździły w kabriolecie. Obniżenie możecie zobaczyć na zdjęciach:
Tak wyglądało auto z kołami 17' i oponami o parametrach 225/45.
![Obrazek]()
A tak na kołach 17' i oponach o parametrach 205/40.
![Obrazek]()
Poniżej zdjęcia sprężyn:
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Wg. strony producenta obniżenie wynosi -40.
Sprzedaję ponieważ po 2 latach.. udało mi się jakoś zebrać i założyć sprężyny -60 oraz zamontować grubsze dystanse, przez co ww. sprężyny są mi zbędne.
Cena? Proszę proponować na PW. Z racji, że sprężyny są wstępnie zarezerwowane ale to nic pewnego to nie podaję też ceny a ogłoszenie nie ląduje w autogiełdzie z uwagi na jej brak.
Poza tym, (muszę to napisać bo potem zapomnę) w aucie zrobione:
- szpilki kolektora układu wydechowego (objawiało się to "tykaniem" silnika),
- końcówka drążka kierowniczego,
- uszczelka kolektora wydechowego,
- uszczelka pokrywy zaworów (prawa),
- prostowanie kół przednich,
- dostosowanie dystansów u tokarza do kół RH + dla świętego spokoju pierścienie.
[ Dodano: 2014-10-04, 08:58 ]
W dniu 13.04.2011 r. informowałem o paczce od duo ( https://audi80.pl/audi-cabriolet-26- ... htm#598049 ), w której przyszły sprężyny Weitec -60 mm. Zostały one zamontowane 2/3 tygodnie temu.. :evil:
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Tak wyglądało auto z kołami 17' i oponami o parametrach 225/45.
A tak na kołach 17' i oponach o parametrach 205/40.
Poniżej zdjęcia sprężyn:
Wg. strony producenta obniżenie wynosi -40.
Sprzedaję ponieważ po 2 latach.. udało mi się jakoś zebrać i założyć sprężyny -60 oraz zamontować grubsze dystanse, przez co ww. sprężyny są mi zbędne.
Cena? Proszę proponować na PW. Z racji, że sprężyny są wstępnie zarezerwowane ale to nic pewnego to nie podaję też ceny a ogłoszenie nie ląduje w autogiełdzie z uwagi na jej brak.
Poza tym, (muszę to napisać bo potem zapomnę) w aucie zrobione:
- szpilki kolektora układu wydechowego (objawiało się to "tykaniem" silnika),
- końcówka drążka kierowniczego,
- uszczelka kolektora wydechowego,
- uszczelka pokrywy zaworów (prawa),
- prostowanie kół przednich,
- dostosowanie dystansów u tokarza do kół RH + dla świętego spokoju pierścienie.
[ Dodano: 2014-10-04, 08:58 ]
W dniu 13.04.2011 r. informowałem o paczce od duo ( https://audi80.pl/audi-cabriolet-26- ... htm#598049 ), w której przyszły sprężyny Weitec -60 mm. Zostały one zamontowane 2/3 tygodnie temu.. :evil:
Ostatnio zmieniony 09 paź 2014, 12:59 przez quick, łącznie zmieniany 2 razy.
stawsz, może gwint.. i to może kiedyś..
Chyba, że pojawi się coś w dobrej cenie i w dobrym stanie.
Prędzej skupię się na silniku.. Chociaż ja i tak nie osiągam tym autem niebotycznych prędkości bo poruszam się nim tylko po mieście.. Więc jedyne miejsce do rozwinięcia prędkości dla mnie to Trasa Siekierkowska i wsio

Prędzej skupię się na silniku.. Chociaż ja i tak nie osiągam tym autem niebotycznych prędkości bo poruszam się nim tylko po mieście.. Więc jedyne miejsce do rozwinięcia prędkości dla mnie to Trasa Siekierkowska i wsio

Panowie, zakupiłem skórzane fotele do auta. Mam pytanie związane z koniecznością ich regeneracji.
Czy są preparaty, które polecanie aby zrobić to "homemade" czy od razu dać to specjalisty?
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Czy są preparaty, które polecanie aby zrobić to "homemade" czy od razu dać to specjalisty?
Ostatnio zmieniony 06 lis 2014, 21:57 przez quick, łącznie zmieniany 1 raz.